Suomen maastohiihtomaajoukkue osallistuu Tour de Skille

Suomen maastohiihtomaajoukkue osallistuu tammikuun alussa Tour de Ski -kiertueelle. Ristomatti Hakolan kuvattiin samaisella kiertueella tammikuussa 2019. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Suomen maastohiihtomaajoukkue osallistuu tammikuun alussa Tour de Ski -kiertueelle. Päätös on tehty yhdessä lääkärien, valmennusjohdon sekä urheilijoiden, Hiihtoliitto tiedotti.

– Lentomatka on heikoin kohta, ja sen kautta tartunta ja karanteenikin on mahdollinen. Olemme järjestäneet joukkueelle oman kuplan kilpailumatkan eri vaiheisiin, mutta lentämisen osalta ulkopuolisia kontakteja ei voida välttää, Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen sanoi tiedotteessa.

Ruotsin maajoukkue ilmoitti perjantaina, että se osallistuu Tourille. Norja on ilmoittanut jäävänsä pois kiertueelta.

Maastohihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen kertoo, että joukkueelle on laadittu erittäin tarkat turvallisuusohjeet.

– Lisäksi olemme saaneet järjesteltyä hotellit ja siirtymiset tourilla niin, että vältämme kohtaamiset meidän joukkueen ulkopuolisten henkilöiden kanssa mahdollisimman hyvin. Urheilijat tarvitsevat myös mahdollisuuden koviin kansainvälisiin kilpailuihin ajatellen MM-kilpailuja.

Päätöstä tehtäessä arvioitiin myös kilpailemattomuuden vaikutusta tuleviin vuosiin ja muun muassa olympiarankingiin.

Kommentoi

Palvelut