Nuorten Leijonien harjoitusottelu peruttiin – kisa-avauksen vastustajan valmistautumisaika jää todella lyhyeksi karanteenin vuoksi

Petteri Ikonen / STT

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueen piti kohdata Tshekki maanantain vastaisena yönä pelattavassa harjoitusottelussa, mutta Kansainvälinen jääkiekkoliitto rukkasi uusiksi MM-kilpailuihin valmistavien otteluiden ohjelmaa.

Suomen jääkiekkoliiton verkkosivujen mukaan harjoituspelien aikataulumuutosten syynä ovat Ruotsin ja Saksan joukkueissa todetut koronatapaukset. Perjantaina kerrottiin Saksan joukkueen kahdeksasta ja Ruotsin joukkueen kahdesta koronavirustartunnasta.

Kahdeksan maata vapautui karanteenista perjantaina, mutta Ruotsin ja Saksan karanteeniaikoja pidennettiin. Ruotsi vapautuu karanteenista maanantaina 21. joulukuuta ja Saksa vasta torstaina.

Nuorille Leijonille jäi jäljelle yksi harjoitusottelu. Keskiviikon vastaisena yönä Suomi kohtaa Yhdysvallat ja valmistautuu 25. joulukuuta alkaviin MM-kilpailuihin.

– Tilanne on kaikille joukkueille sama, sillä kukaan ei pääse pelaamaan kahta harjoituspeliä. Mutta varmasti jokainen täällä olisi nuo perutut pelit halunnut pelata, varsinkin kun viimeisestä ottelusta on kulunut jo niin kauan, Suomen hyökkääjä Aku Räty kommentoi Suomen jääkiekkoliiton haastattelussa .

– Pelituntuman löytää parhaiten pelaamalla. Vaikka harjoituksissa vedetään viisi vastaan viisi -pätkiä, on se silti eri asia laittaa pelipaita päälle ja pelata kunnolla.

"Ruotsilla ja Saksalla voi olla vaikea lähtö"

Suomi kohtaa ensimmäisessä MM-ottelussaan Saksan, jonka valmistautumisjakso jää todella lyhyeksi. Suomi ja Saksa kohtaavat tapaninpäivän vastaisena yönä.

– Ruotsilla ja Saksalla voi olla vaikea lähtö turnaukseen, mutta sen näkee sitten, kun pelit alkavat. Kaikki täällä ovat ammattilaisia eikä hotellihuoneessakaan ole mahdotonta treenata. Vaikeaa se toki on, Räty huomautti.

MM-kilpailut pelataan Kanadan Edmontonissa kuplaolosuhteissa. Otteluihin ei päästetä yleisöä, ja joukkueiden liikkumisreitit jään ulkopuolella ovat todella tarkkaan rajatut.

Suomi kohtaa alkulohkossaan Saksan lisäksi Sveitsin, Slovakian ja Kanadan. Toisessa alkulohkossa pelaavat Itävalta, Ruotsi, Tshekki, Venäjä ja Yhdysvallat.

Kommentoi

Palvelut