Lauri Markkanen vakuuttaa: "Olen sataprosenttisen sitoutunut tähän joukkueeseen"

Sopimuksetta jääminen oli pettymys, mutta Chicago Bullsin Lauri Markkanen sai samalla lisämotivaatiota alkavaan kauteen. Ville Vuorinen / LEHTIKUVA

STT

NBA-koripalloliigan suomalaistähti Lauri Markkanen lähtee yöllä alkavaan uuteen kauteen ilman jatkosopimusta, sillä neuvottelut Chicago Bullsin kanssa eivät tuottaneet tulosta. Markkanen myöntää pettymyksensä, mutta hän ammentaa tilanteesta kuitenkin vain lisää motivaatiota.

– Ei tämä (sopimuksetta jääminen) tietenkään ole se tärkein juttu, mutta kyllä se lisää intoa pelata entistäkin kovemmin ja tehdä, mitä joukkueelle on tarpeen, Markkanen toteaa NBA:n sivustolla .

Sopimuksen kariutuminen ei sinänsä ollut odottamatonta, sillä Markkasella on takanaan vuonna 2017 alkaneen NBA-uransa heikoin kausi, jota loukkaantumisetkin sotkivat. Hänen tilastolukemansa putosivat kaudesta 2018–19 pitkälti kaikissa kategorioissa. Jatkosopimuksen kariutuminen tarkoittaakin käytännössä sitä, että Bulls patistaa Markkasta parempiin näyttöihin alkavalla kaudella.

Yöllä kotipelillä Atlanta Hawksia vastaan alkava kausi on Markkasen neljäs NBA:ssa, ja Bullsin uusi päävalmentaja Billy Donovan on Markkaselle NBA-uran kolmas luotsi.

– Pidän siitä, miten hyökkäyspelimme toimii. Olen liikkeessä hyökkäyspäässä ja saan eri lailla paikkaa verrattuna viime kauteen. Pidän systeemistämme, siitä kuinka palloa liikutetaan ja pelataan epäitsekkäästi, Markkanen pohjustaa.

– Mielestäni etenemme oikeaan suuntaan, ja se on tärkein juttu minulle. Totta kai se (sopimustilanne) on pettymys, halusin saada diilin tehtyä. Mutta näin kävi ja menemme eteenpäin. Olen sataprosenttisen sitoutunut tähän joukkueeseen, ja menemme eteenpäin, katsotaan, mitä tapahtuu.

Lähelle ei päästy

Mediatiedoissa kuvailtiin, kuinka osapuolet olivat "kaukana toisistaan" neuvotteluissa. Markkanen myöntää, että mitenkään lähelle ratkaisua ei päästy.

– Ei se (sopimus) mielestäni ollut todella lähellä. Puhuin (agentille) paljon viime päivinä, eikä (tarjous) vaan ollut sellainen, jonka ottaisin (taloudellisella tasolla), ja se siitä sitten. Heillä (Bullsilla) oli syynsä, ja meillä oli oma puolemme tapauksessa. En mene yksityiskohtiin.

– Joten jatkamme eteenpäin, ja nyt tulee ensimmäinen ottelumme, joten keskitymme nyt siihen. Mielestäni tein kaiken, minkä pystyin, ja ajattelin, että saisimme jotain valmista aikaan. Mutta niin ei käynyt, ja sen kanssa eletään.

Chicagon ja Atlantan kohtaaminen alkaa yöllä kello 3 Suomen aikaa.

Kommentoi

Palvelut