Nuoret Leijonat karisti Sveitsin kintereiltään – Suomi on voittanut molemmat pelinsä nuorten MM-kisoissa

Nuoret Leijonat avasi maalisaldonsa tasoittamalla, kun Anton Lundell viimeisteli takatolpalta Kasper Simontaipaleen poikittaissyötöstä. Kuva helmikuulta 2020. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Tapio Keskitalo / STT

Sveitsi rimpuili pitkään Nuorten Leijonien kannoilla jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa, mutta lopulta Suomi voitti 4–1.

Ottelu oli Suomelle Kanadan MM-kisoissa toinen ja samalla yhtä mones voitto. Avauspelissään Nuoret Leijonat kukisti Saksan.

Sunnuntaina Sveitsi siirtyi ajassa 3.44 johtoon ylivoimalla. Asialla oli Attilio Biasca. Nuoret Leijonat tuli alle minuuttia myöhemmin tasoihin, kun Anton Lundell viimeisteli takatolpalta Kasper Simontaipaleen poikittaissyötöstä.

Toisessa erässä Juuso Pärssinen päätti komean nousunsa ylivoimalla rystylaukaukseen ja 2–1-maaliin. Suomi hallitsi ottelua ja loi paikkoja, mutta maalinteko oli pitkään nihkeää.

Antti Pennasen valmentama Suomi karkasi päätöserässä lopulta selvähköön voittoon. Aku Räty ohjasi kolmannen erän puolivälissä 3–1-maalin ylivoiman päätössekunneilla. Simontaival viimeisteli ylivoimalla suoraan syötöstä päätösnumerot.

– Voittoa lähdimme hakemaan ja sen saimme. Paljon hyviä asioita oli, mutta vielä löytyy parannettavaa. Vielä pitää olla kiekon kanssa huolellisempia. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, tehopisteet 1+1 kerännyt Anton Lundell sanoi TV5:n haastattelussa.

Päävalmentaja Pennanen tyytyväinen

Suomen maalilla pelasi Roope Taponen, joka korvasi avausottelussa tolppien välissä olleen Kari Piiroisen. Taposelle kertyi vain 13 torjuntaa, kun Sveitsin Thibault Fatton ehti kiekon eteen 39 kertaa.

– Joukkue oli erittäin hyvin valmistautunut, vaikka vastustaja sai ensimmäisen maalin. Sveitsin paikat viisi vastaan viisi -pelissä jäivät varmaan alle viiteen. Olisimme voineet olla tehokkaampia ja ratkaista pelin jo aiemmin, päävalmentaja Pennanen sanoi TV5:lle.

Nuoret Leijonat jatkaa urakkaansa Edmontonin MM-kisoissa keskiviikkona Slovakiaa vastaan.

– Tänään palautellaan, huomenna käydään jäällä harjoittelemassa ja aletaan valmistautua seuraavaan peliin, Pennanen summasi.

Kommentoi

Palvelut