Grainfield Aiden ravasi arvokkaan kakkossijan

Timo Mahlamäki / STT

Hannu Korven ja Grainfield Aidenin ravivuosi Axevallassa uudenvuoden aattona päättyi hienosti, vaikka voittoa ei tullut. Grainfield Aiden ravasi 168 450 kruunun kakkossijan Sylvesterloppetissa. Jorma Kontion ajama Phoenix Photo vei voiton.

Svante Ericssonin Phoenix Photo painui juoksuradalta keulaan. Korpi sai Grainfield Aidenin 40 metrin takamatkalta myös hyvin liikkeelle, ja valjakko matkasi neljäntenä toisen radan jonossa.

Korpi käänsi kirikaistalle 1 100 metriä ennen maalia. Grainfield Aiden eteni johtohevosen rinnalle. Maalisuoralla käytiin kiivas kamppailu, joka päättyi Phoenix Photon voittoon ajalla 15,7/2640 metriä.

– Hevonen ei ollut lämmityksessä parhaimmillaan, mutta Svante sanoi, että se parantaa starttiin. Omalta osaltani olen erittäin tyytyväinen tähän vuoteen, vaikka poikkeusoloissa eletään. Olen saanut ajaa paljon hienoilla hevosilla. Ja kun vuosi vielä päättyi näin upeasti, voin olla vain tyytyväinen, Kontio sanoi.

Marjo-Kristiina Nieminen ja Fire-talli ovat Grainfield Aidenin omistajat, Tiia Tuhkanen-Kaila ja Hannu Kaila kasvattajat. Grainfield Aidenin kokonaisvoittosumma kruunuissa meni yli kahden miljoonan.

Mikko Ahon Ready Trophy palasi voittokantaan 2 140 metrin volttilähdössä. Kontio käänsi 4-vuotiaan Esa Haapojan kasvattaman ruunan kiriin ja sitten mentiin. Ready Trophy eteni 100 000 kruunun ykköseen ajalla 15,0/2160 metriä.

Kommentoi