Pärmäkoski ennakoi loppukiritaistelua Tour de Skin takaa-ajoon

Krista Pärmäkoski pääsee perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailuun viidentenä. Arkistokuva. AFP / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Maastohiihdon Tour de Ski -kiertue kääntyy jälkimmäiselle puolikkaalle, kun hiihtäjät starttaavat tänään 5/8 etapille Italian Toblachissa. Suomalaisittain katseet kääntyvät Krista Pärmäkoskeen, joka pääsee perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailuun viidentenä.

Pärmäkoskella on kolmossijaan matkaa 14 sekuntia ja kärkeen 31 sekuntia.

– Jyrkkiä, kovia nousuja, mitkä näin ennakkoon sopivat minulle. Uskon, että siinä ajetaan kiinni ja saattaa tulla ihan loppukiritaistelu, Pärmäkoski ennakoi takaa-ajoa.

Kilpailu hiihdetään eilisen matkan tulosten perusteella. Kiertueen kokonaistilanteessa Pärmäkoski on kuudentena. Hänen edellään ovat yhdysvaltalaiset Jessica Diggins ja Rosie Brennan, Ruotsin Frida Karlsson sekä venäläiset Julia Stupak ja Tatjana Sorina. Kiertueen ennakkosuosikeihin kuuluneen Karlssonin hiihtäminen on epävarmaa, sillä hän loukkasi tiistaina pakaraansa pudottuaan leuanvedosta selälleen.

Miesten kiertueella venäläisillä on kolmoisjohto, ja viime talven ykkössijaansa puolustava Aleksandr Bolshunov hakee Toblachista taas voittoa.

– Venäläisten menestyminen Toblachissa ei ole ollut yllätys. He ovat hiihtäneet täällä aina hyvin, Suomen päävalmentaja Teemu Pasanen sanoi STT:lle.

Keskiviikkona miehetkin kisaavat väliaikalähdön sijaan takaa-ajokilpailussa. Kiertueen edellisellä paikkakunnalla Sveitsin Val Müstairissa takaa-ajossa nähtiin venäläisten keskinäinen kolari, ja sen he haluavat välttää Italiassa.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ilmoitti tiistai-iltana, että miesten takaa-ajossa käytettävä latu lyhenee 3,75 kilometristä 3,3 kilometriin. Syynä on televisioinnissa tarvittavaan valokuituun liittyvä tekninen vika, jolloin osa pidemmän reitin tv-kameroista ei olisi toiminut.

Miesten kilpailussa parhaista suomalaisasemista starttaa Markus Vuorela, 24:ntenä. Heti hänen peräänsä lähtee italialaisten sprinttitähti Federico Pellegrino.

Ellei aamu tuo muutosta tilanteeseen, suomalaisia on tänään mukana seitsemän: kolme naishiihtäjää ja neljä mieshiihtäjää. Katri Lylynperä keskeytti kiertueen neljän etapin jälkeen.

Naiset aloittavat 10 kilometrin kilpailun kello 14.30 Suomen aikaa. Miehet hiihtävät 15 kilometriä alkaen kello 15.40.

Kommentoi

Palvelut