Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dakar-ralli vaati taas uhrin, ranskalainen moottoripyöräilijä menehtyi vammoihinsa

Tänään päättynyt Dakar-aavikkoralli on vaatinut kuolonuhrin, kun ranskalainen moottoripyöräilijä Pierre Cherpin menehtyi sunnuntaina saamiinsa vammoihin. Kisajärjestäjien mukaan Cherpin, 52, kuoli, kun häntä siirrettiin lentäen hoitoon Ranskaan.

Cherpin kaatui viime sunnuntain etapilla Saudi-Arabiassa. Hän oli ajamassa 178 kilometrin tuntinopeutta ja loukkaantui vakavasti.

Neljättä kertaa aavikkorallissa ajanut Cherpin löytyi tajuttomana reitiltä. Hänet vietiin ensin sairaalaan Sakarassa, kunnes hänet siirrettiin hoitoon Jeddaan. Hänet leikattiin Saudi-Arabiassa, ja kisajärjestäjien mukaan hänen tilansa oli vakaa ennen siirtoa Lilleen.

Ennen tämänvuotista kisaa Cherpin kuvasi itseään amatööriajajaksi, joka haluaa nähdä sellaisia seutuja, joihin ei pääsisi ilman ajamista. Hänelle ajaminen oli intohimo, mutta myös lopulta kohtalokas harrastus.

Myös viime vuonna Dakar-aavikkoralli vaati kuolonuhrin, kun portugalilainen moottoripyöräilijä Paulo Goncalves menetti henkensä kisassa. Hän oli mukana kisassa 13. kertaa.

Peterhansel jatkoi voittotahtiaan

Tämänvuotisen kisan voittoon ajoi ranskalainen Stephane Peterhansel, jolle ykkössija oli aavikkorallissa peräti 14:s. Hänen ensimmäisestä voitostaan on kulunut jo 30 vuotta.

Peterhansel on osoittanut monipuolisuutensa moottoriurheilijana voittamalla Dakar-rallin autoluokan kahdeksan kertaa ja moottoripyöräluokan kuudesti. Tänä vuonna hän ajoi Minillä autoluokan ykköseksi ennen Qatarin Nasser al-Attiyahia ja Espanjan rallikonkaria Carlos Sainzia.