Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen hiihtäjät pyrkivät kärkikolmikkoon viestissä – Herola etsii hyvää hyppyä yhdistetyssä

Eiliset yhdistelmäkilpailut jättivät paljon mietittävää Suomen maastohiihtomaajoukkueelle, mutta tänään miehillä ja naisilla on mahdollisuus päättää Salpausselän kilpailut iloisemmin ilmein. Naisten 4x5 kilometrin viesti alkaa kello 10.30 ja miesten 4x7,5 kilometrin viesti kello 11.40.

Suomen miesten ykkösjoukkueen muodostavat Perttu Hyvärinen, Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen ja Joni Mäki. Naisten ykkösjoukkueessa hiihtävät Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski.

Kerttu Niskanen ei odota liikoja Suomen naisilta.

– Monesti on ollut itsestäänselvyys, että olemme kolmen parhaan joukossa. Jenkit ja Venäjä ovat nostaneet tasoaan ja siihen päälle Norja ja Ruotsi. Yli odotusten menee, jos olemme kolmen parhaan joukossa, Niskanen ennakoi.

Naisten kakkosjoukkueessa hiihtävät Vilma Nissinen, Anne Kyllönen, Jasmi Joensuu ja Riitta-Liisa Roponen. Miesten kakkosjoukkueen muodostavat Markus Vuorela, Juho Mikkonen, Remi Lindholm ja Petteri Koivisto.

"On tässä tullut monta hyvääkin hyppyä"

Ilkka Herola ilmoitti ennalta tavoitteekseen palkintosijat molemmissa yhdistetyn kisoissa. Lauantain parikilpailussa hän jäi Eero Hirvosen kanssa kahdeksanneksi.

Herolan hyppy ei ole sujunut Lahdessa yhtä mukavasti kuin edellisviikonloppuna Val di Fiemmessä, kun hän otti henkilökohtaisissa kilpailuissa sijat kaksi ja kuusi.

Salpausselän varakilpailussa Herola pääsi perjantaina 117,5 metriin ja lauantain parikilpailussa vielä nihkeämmin 113 metriin.

– On tässä tullut monta hyvääkin hyppyä, joten nuo hypyt eivät muuta kokonaistilanteessa mitään. Huomenna on uusi kisa, Herola ennakoi maailmancupin henkilökohtaista kilpailua parikilpailun jälkeen.

Hirvosen hyppy oli Lahdessa pahasti hukassa, kunnes hän pääsi 111 metriin parikilpailussa. Se oli varakilpailun 99 ja koekierroksen 97 metrin hyppyjen jälkeen jopa helpotus Hirvoselle.

– Olin Val di Fiemmen jälkeen tosi väsynyt. Se meni minulla todella syvälle, Hirvonen kertoi parikilpailun jälkeen.

– En tiedä, onko hyppy siitä kiinni, etten ole palautunut. Monesti on myös niin, että homma on kiinni uudelleen käynnistymisestä palautumisen jälkeen. Toivottavasti tämä parikilpailu muutti ainakin jotain.

Herola on maailmancupissa kahdeksantena ja Hirvonen 12:s. Arttu Mäkiaho ja Perttu Reponen ovat yhdistetyn muut maajoukkue-edustajat. Waltteri Karhumaa, Wille Karhumaa, Otto Niittykoski ja Leevi Mutru kilpailevat kansallisessa ryhmässä.

Mäkiosuus alkaa kello 9.30 ja hiihto kello 14.40.

Salpausselän kisojen päätöslaji suurmäki alkaa kello 16.45. Suomen mieskvartetin Antti Aalto, Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen ja Jarkko Määttä sijoittuivat eilisessä joukkuemäessä kahdeksanneksi.

– Hypyt eivät olleet mistään kotoisin. Heikkoja, mutta niistä on hyvä parantaa. Pitää saada tuntuma mäkeen, Aalto tuumi.