Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korisliigakauden sensaatio koettiin Kauhajoella

Miesten korisliigakauden toistaiseksi suurin sensaatio koettiin Kauhajoella, jossa Karhu Basket katkaisi Helsinki Seagullsin koko kauden jatkuneen neljäntoista pelin voittoputken selvällä erolla 107–88.

Tuloksen tekee ihmeelliseksi se, että Karhu Basket joutui edellisen kotipelinsä tavoin pelaamaan taas vain kuudella miehellä. Poissa olivat pääosin loukkaantumisten vuoksi muun muassa joukkueen kaikki neljä amerikkalaispelaajaa.

Mutta Karhu Basketilla ei ollut hätää, kun joukkueesta löytyi kaksi suursankaria: Okko Järvi heitti suomalaispelaajalle lähes historialliset 47 pistettä ja Bojan Sarcevic säesti 30 pisteellä.

Pitkin peliä odotettiin, koska Seagulls herää. Sen paras kiri jäi kuitenkin viimeisellä jaksolla 13 pisteen päähän.

– Tiesimme, että on tulossa vaikea matsi, mutta pelasimme paineettomasti ja heitot osuivat. Olin vähän huolissani jaksamisestamme, mutta kestimme adrenaliinin voimalla, kommentoi täydet 40 minuuttia puurtanut Järvi.

Seagullsin tehokkain oli 23 pistettä heittänyt Antti Kanervo.

Kobrille toinen vierasvoitto

Keskiviikkokierroksen muissakin peleissä tuli isoja eroja.

Lapuan Kobrat haki kauden ensimmäisen ja toisen vierasvoittonsa viiden päivän välein, kun viime lauantain Ura-voiton jatkeeksi se kukisti nyt Korihait Uudessakaupungissa 114–84.

Kauden kaikki kotipelinsä hävinnyt Korihait jäi jalkoihin jo toisen jakson puolivälissä, kun Kobrat kasvatti eron 25 pisteeseen. Jordan Loveridge heitti Kobrille 27 pistettä ja Trey Zeigler Korihaille 33.

Joensuun Kataja Basket voitti KTP-Basketin 109–83 kotipelissään, jossa kohtasivat tasapistein sarjataulukon puolivälissä olleet joukkueet.

Kataja johti läpi pelin, voitti kaikki jaksot ja venytti johtonsa suurimmillaan 35 pisteeseen. Jamar Wilson ja Rashard Odomes tekivät voittajille 23 pistettä. KTP:n tehomies Braxton Huggins päätyi samaan lukemaan.

BC Nokia jatkoi Kaarinan Ura Basketin tappiokulkua 81–69-kotivoitolla. Myös nokialaiset hallitsivat peliä alusta asti ja karkasivat parhaimmillaan 28 pisteen johtoon.

Antero Lehto heitti BC Nokialle 23 ja Kevin Bracy-Davis Uralle 24 pistettä.

Viimeksi marraskuun alkupuolella hävinnyt Tampereen Pyrintö jatkoi voittokulkuaan Kouvolassa, jossa se päihitti Kouvot 94–87.

Pyrintö johti parhaimmillaan 23 pisteellä, mutta Kouvojen loppukiri kantoi seitsemän pisteen päähän. Lassi Kilpinen keräsi Pyrinnölle 21 pistettä ja Tuomas Hirvonen Kouvoille 19.