Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KORJAUS: Svahn ja Kläbo olivat huippuiskussa Falunin sprinteissä, suomalaisista Joensuu ja Vuorinen ylsivät perinteisellä hiihtotavalla välieriin

Ruotsin Linn Svahn ja Norjan Johannes Hösflot Kläbo juhlivat maastohiihdon maailmancupin sprinttivoittoja Ruotsin Falunissa. Svahn on voittanut kaikki kauden neljä starttiaan maailmancupin sprinteissä. Kläbolle sprinttivoitto oli talven ensimmäinen.

Svahn jätti naisten sprintin kirissä Slovenian Anamarija Lampicin ja joukkuetoverinsa Jonna Sundlingin muille palkintosijoille. Kläbo pääsi helpommalla, kun joukkuetoveri Erik Valnes kaatui viimeisessä kaarteessa. Ruotsin Oskar Svensson nousi sen ansiosta toiseksi ja Norjan Håvard Solås Taugböl kolmanneksi.

Suomalaishiihtäjien päivä oli Oberstdorfin MM-kisojen kannalta lupaava.

Jasmi Joensuu oli naisten sprintin aika-ajossa kuudes, voitti eränsä ensimmäisellä pudotuskierroksella, sijoittui välierässään viidenneksi ja lopputuloksissa kymmenenneksi. Joensuu hiihti ensi kertaa välierissä ja sijoittui cupissa ensi kertaa kymmenen parhaan joukkoon.

– Upea päivä. Hiihto oli vahvaa heti karsinnan alusta, Joensuu kommentoi päivää Ylen tv-haastattelussa.

– Olen supertyytyväinen, kun pääsin ensi kertaa kärkikymppiin.

Joensuu varmisti samalla paikkansa MM-kisojen sprinttiin. Hän haaveilee myös viestipaikasta, mutta kilpailu neljännestä paikasta on ankara.

– Katsotaan. Olen hiihtäjä, joten ei tarvitse tehdä valintoja, mutta hiihtoni on nyt vahvaa perinteisellä, Joensuu vastasi viestispekulointiin.

Taugböl pilasi Vuorisen hiihdon

Lauri Vuorinen oli aika-ajossa seitsemänneksi nopein ja eteni puolivälieristä erävoitolla välieriin. Vuorisen hiihto oli herkkää puolivälierän nousuissa, mutta välierässä hän ei päässyt näyttämään virettään kaatumisen takia.

Norjan Håvard Solås Taugböl hiihti miesten välierän viimeisessä nousussa Vuorisen eteen ja aiheutti tämän kaatumisen. Taugböl sai tilanteesta tuomariston suullisen varoituksen.

– Taugböl oli edellä ja tuli eteen, kun yritin päästä ohi. Se oli nopea tilanne, Vuorinen totesi Ylelle.

– Oli hyvä päivä. Tasatyöntö kulki hyvin ja hiihto oli muutenkin hyvän tuntuista. Myös suksi oli hyvä, onnistuin puolivälierässä taktiikassa, ja välieräkin sujui hyvällä vauhdilla kaatumiseen asti.

Vuorinen oli lopputuloksissa 11:s, Joni Mäki 13:s ja Ristomatti Hakola 14:s. Myös Johanna Matintalo ja Katri Lylynperä kuittasivat maailmancupin pisteitä sijoilla 18 ja 22.

Mäki ja Hakola jäivät ensimmäisellä pudotushiihtokierroksella erissään kolmansiksi ja karsiutuivat niukasti välieristä. Molemmat vahvistivat Joensuun ja Vuorisen tapaan nousukuntonsa kohti Oberstdorfin MM-kisoja.

Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Saksassa 25. helmikuuta–7. maaliskuuta.

---

Sunnuntaina 31.1.2021 lähetettyä juttua on korjattu maanantaina 1.2. klo 16.29: Vuorinen oli aika-ajon seitsemäs, ei toinen. Jutussa kerrottiin myös virheellisesti, että Vuorinen olisi edennyt puolivälieristä erävoitolla välieriin seitsemättä kertaa urallaan. Hän on ollut neljästi urallaan maailmancupin sprintin välierissä.