Kolme kaatumista väritti suomalaisten pariviestipäivää Ruotsissa

Katri Lylynperä oli parinsa Anne Kyllösen kanssa pariviestin yhdeksäs. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Kolmen kaatumisen pariviestipäivä jätti suomalaisten parhaan osaamisen piiloon maastohiihdon maailmancupissa Ruotsissa. Vapaalla hiihtotavalla pariviesti ei kuulu suomalaisten paraatilajeihin, mutta Ulricehamnissa oli aineksia parempaan kuin naisten yhdeksänteen ja miesten kymmenenteen sijaan.

– Kulkuja olisi ollut varsinkin miehillä ihan hyvin, mutta kisa on tällaista. Pariviestissä sattuu ja tapahtuu, kommentoi päävalmentaja Teemu Pasanen Hiihtoliiton Soundcloudissa.

Kakkosjoukkueet onnistuivat ennalta ykkösiksi nimettyjä kaksikkoja paremmin. Ykkösjoukkueet menettivät välierässä mahdollisuutensa kaatumisiin, kun naisista Anni Alakoski kaatui, ja miehistä lauantain onnistuja Verneri Suhonen meni nurin.

– Ensi kerralla pysytään pystyssä. Jospa se tuloskin on sitten sen mukainen, totesi Alakosken pari Jasmi Joensuu, joka hiihtänee pariviestin myös Oberstdorfin MM-laduilla.

Suhosen sunnuntainen pari Joni Mäki on varteenotettava nimi myös vapaalla hiihdettävässä MM-pariviestissä, ja hänen rinnalleen on vahvimmin ehdolla Ristomatti Hakola. Hakola ei ollut Ulricehamnissa mukana.

Ulricehamn oli suomalaisten viimeinen maailmancup-etappi ennen 25. helmikuuta sprintillä alkavia MM-hiihtoja. Pariviesti on MM-ohjelmassa 28. helmikuuta heti yhdistelmäkisojen perään.

MM-kisoja edeltäviin Nove Meston cup-kisoihin Suomi ei osallistu. MM-joukkue nimetään ensi sunnuntaina Pyhäjärven SM-hiihtojen päätöspäivänä.

Lylynperä myönsi tasoeron

Naisten kakkosjoukkue Anne Kyllönen–Katri Lylynperä nosti suomalaiset maailmancupin pariviestin finaaliin ensi kertaa kahteen vuoteen. Finaalivauhti oli heille kuitenkin liikaa.

– Vauhti näytettiin heti minun ensimmäisellä osuudellani. En meinannut pysyä siinä, kun (Yhdysvaltain Jessie) Diggins lähti pitämään vauhtia, Lylynperä kommentoi Soundcloudissa.

Kyllönen kertoi, että hänellä on ollut ongelmia elimistön kuormittumisen kanssa. Hän toivoi, että sunnuntai auttaa takaisin hyvään lyöntiin.

Naisten finaalissa Anamarija Lampicin ankkuroima Slovenia antoi ennakkosuosikki Ruotsille MM-mietittävää voittamalla kirissä. Ruotsi oli toinen, Sveitsi kolmas.

Miehille jäi karvas maku

Miesten finaalissa Juuso Haarala teki sukset jalassa kuperkeikan ollessaan lähdössä viimeiselle osuudelleen. Se pudotti Suomen viimeiseksi, ja Lauri Vuorisen tehtäväksi jäi tuoda viesti maaliin.

– Ikävä homma, ettei päästy katsomaan, mihin asti olisi riittänyt, Haarala sanoi.

Hänen suksensa menivät ristiin Sveitsin Jovian Hedigerin välineiden kanssa. Jo välierässä Haaralalta rikkoutui vaihdon rytäkässä sauva.

Vuorinen koki, että hänellä ja Haaralalla oli ladulla hyvä päivä, mutta kisassa "oli liikaa ohjelmaa".

– Tavoite finaalipaikasta täyttyi, mutta jäi paha maku, kun kolaroitiin finaalissa, Vuorinen tuumasi.

Sprinttitykki Federico Pellegrino ratkaisi ankkurina voiton Italialle. Sveitsi oli kakkonen, ja Ruotsin kakkosjoukkue kolmas.

Kommentoi

Mainos: Itä-Häme

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut