Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niskanen tähtää 15 kilometrillä MM-avausta parempaan – MM-hopeamitalisti Mäki palaa taas kehiin

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen on kääntänyt saavutuksillaan suurimmat suomalaisodotukset itseensä Oberstdorfin MM-kisojen hiihtolajeissa. Tänään hän kilpailee 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa yhdessä Perttu Hyvärisen, pariviestin hopeamitalistin Joni Mäen ja Markus Vuorelan kanssa.

Niskanen saavutti samalla matkalla mutta perinteisellä hiihtotavalla maailmanmestaruuden Lahden 2017 kisoissa. Vuosia jatkuneen kehitysprosessin jälkeen Niskanen viihtyy ja menestyy nykyisin myös vapaalla hiihtotavalla.

– Kiva päästä hiihtämään väliaikalähtö. Tulee mielenkiintoinen kisa, Niskanen ennakoi kilpailua.

Niskanen aloitti MM-urakkansa yhdistelmäkilpailussa, jossa hän oli 13:s.

– Haen 15 kilometrillä parempaa tulosta kuin skiathlonissa. Siinä ei ollut hyvä päivä, Niskanen jatkoi.

– Karstat poltettiin skiathlonissa. Toivottavasti hiihtoon löytyy nyt enemmän terävyyttä. Hiihto on lähtenyt ennenkin rullaamaan paremmin ensimmäisen kilpailun jälkeen. Olen siinä uskossa, että pystyn hiihtämään hyvällä tasolla.

Mitali helpotti

Mäki ja Ristomatti Hakola kaappasivat sunnuntain parikilpailuissa hopeamitalit. Hakola keskittyy viestiin, mutta Mäki palaa taas kehiin.

– Ehkä nyt on vähän rentoutuneempi olo lähteä kilpailuun, Mäki pohti kilpailun aattona mitalin vaikutuksia.

– Toisaalta eilen oli vähän kokoamista. Piti muistuttaa itselle, että kisat jatkuvat.

Mäki sanoi keskittyvänsä 15 kilometrillä hiihtosuoritukseen mitalitavoitteen jo täytyttyä.

– Toivon, että hiihto tulisi loppuun asti hyvällä tekniikalla. Uskon, että silloin tuloskin olisi hyvä, Mäki totesi.

Hyvärinen on hakenut koko kauden kuntoa, jolla hän nousi viime talven maailmancupissa parhaimmillaan kärkikymmenikköön. Tältä talvelta paras cupsijoitus on Falunin yhteislähdön 18. sija.

Hyvärinen ei veikkaillut MM-vauhtiaan ennalta.

– Vaikea sanoa, kun alla ei ole hyviä tuloksia tältä kaudelta. Ei ole onnistumisia niistäkään kilpailuista, joissa vire on tuntunut hyvältä, Hyvärinen muistutti.

Valmistautumisen Hyvärinen kertoi onnistuneen.

– Olen tehnyt täällä kolme tehotreeniä ja kokonaisuudessaan hyvän valmistautumispaketin, Hyvärinen kertoi.

Seefeldin 2019 MM-kisoissa Hyvärinen oli 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa 19:s. Vapaan 15 kilometrillä hänen paras saavutuksensa on Nove Meston maailmancupin kuudes sija viime talvelta.

Vuorela aloitti MM-urakkansa skiathlonissa ja tipahti kaatumisen jälkeen sijalle 34.

– Niskat oli jäykkänä seuraavana aamuna mutta nyt jo kunnossa. Vapaa tuntui skiathlonissa perinteistä paremmalta ja ilman kaatumista sijoituksesta olisi voinut tulla ihan hyvä, Vuorela kertoi.

Miesten hiihto alkaa kello 14.15 Suomen aikaa.

Suomalaiskolmikko naisten suurmäessä

Julia Kykkänen, Jenny Rautionaho ja Susanna Forsström selvittivät karsinnasta tiensä mäkihypyn naisten suurmäen kilpailuun. Kilpailu Oberstdorfin HS137-mäessä alkaa Suomen aikaa kello 18.15.

Kykkänen oli karsinnassa 18:s, Rautionaho 29:s ja Forsström 37:s. Karsinnan ykkönen oli Itävallan Marita Kramer. Kykkänen hyppäsi karsinnassa 110,5, Rautionaho 98 ja Forsström 88,5 metriä.

Naisten suurmäen kilpailu on ensimmäistä kertaa MM-ohjelmassa.