Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peliitojen maalinteko tökki, Kiekko-Vantaan pelätty tehoketju oli maineensa veroinen

Kiekko-Vantaa pöllytti Peliitat perjantain Mestis-kierroksella Vantaalla. Maalinteon kanssa tuskaillut heinolalaisjoukkue kamppaili numerollisestikin tasaväkisesti kaksi ensimmäistä erää. Päätöserässä iski Kiekko-Vantaan tehokas kakkosketju. Maalinteon vaikeuden kanssa kamppaillut Peliitat nöyrtyi lukemin 5–2(1–0, 1–2, 3–0).

Perjantainen peli Vantaalla oli hyvätasoinen ja tasainen kaksi erää. Kiekko-Vantaa iski siihen, mihin Peliittoja vastaan isketään. Kovalla karvauspelillään isäntäjoukkue haki riistokiekkoja ja onnistuikin siinä muutaman kerran. Yhden ketjun varassa tulosta tekevä joukkue ratkaisi pelin päätöserässä.

Peliittojen parasta oli hyvä maalivahtipeli, mutta maalintekopeli ei Vantaalla luonnistunut eikä myöskään ylivoima. Puolustaja Jere Vertanen iski vantaalla tehot 1+1. Maalilla aika ajoin loistanut Kristian Tamminen torjui 29 kutia.

– Toinen erä pelattiin hyvää lätkää. Pystyttiin hyökkäämään hyvin pohjaan asti ja saatiin luotua painetta. Se oli tämän illan anti. Päätöserässä hyökkäyspeli oli niin heikkoa, ettei toivoakaan, ja ansaitusti Vantaa voitti, Peliitta-valmentaja Vesa Petäjä kommentoi.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun aikomuksenaan ottaa luulot pois. Isäntäjoukkue pyrki karvaamaan korkealta ja aggressiivisesti ja onnistui siinä. Jere Vertanen kampitti itsensä aitioon, ja Kiekko-Vantaa pyöritti pitkään siirretyn rangaistuksen aikana ja iski johtomaalin ajassa 05.19. Vertanen oli istunut jäähystään minuutin.

Takaisku herätti Peliitat, ja loppuerä mentiin vierasvoittoisesti. Vierailijalle tarjottiin paikkoja kolmen jäähyn muodossa, mutta Peliittojen ylivoima oli tehotonta.

Toinenkin erä alkoi isäntien rynnistyksellä, ja tulosta syntyi. Kiekko-Vantaa teki maalin, jollaisia Peliitoille eniten tehdään. Isännät karvasi kiekon kulmassa, syöttö vapaalle pelaajalle maalin kulmalle ja se oli siinä. Erä kerkesi vanheta 36 sekuntia.

Peliitat avasi maalitilinsä heti seuraavassa vaihdossa. Erno Ripatti laukoi tarkasti B-pisteiden välistä Niklas Virtasen ja Vertasen esityöstä ajassa 21.17. Tasoihin Peliitat väänsi erän jälkimmäisen puoliskon alussa. Vertanen maalasi Joni Kuoppalan ja Oliver Kinnusen syöttelystä.

Pelätty kakkosketju iski päätöserän alussa ja riistokiekosta ajassa 40.53. Toisen kerran ykkösnyrkki iski ajassa 50.18 Peliittojen pelatessa vajaalla. Peliittojen takaa-ajoa varjosti päätöserässä jäähyily, ja tehonyrkki takoi loppulukemat ylivoimalla ajassa 58.29.

Peliittojen playoff-paikan haku jatkuu heti lauantaina kotipelillä tampereen KooVeetä vastaan.