Kartier kurkotti kärkeen Joensuun talviradalla

Kartier palkittiin voitosta 12 000 eurolla. / Hippos / Aada Pölönen handout / Hippos / Aada Pölönen / LEHTIKUVA

Joonas Teerikorpi / STT

Joensuun lauantairavit juostiin jääpohjaisella talviradalla. Pakkasta oli muutama aste, mutta kova tuuli teki siitä purevamman. Kierroksen päälähtö oli perinteinen, rivin kuudentena kohteena ajettu suomenhevosten avoin ryhmä, joka kantaa nykyään nimeä Sanomalehti Karjalainen-ajo. Ellin Sisu veti siinä keulassa vauhdikkaasti muiden edellä. Se sai Kartierin rinnalle loppukaarteessa, ja maalisuoralla kaksikko erkani muista. Kartier puristi aivan linjalla ensimmäiseksi. Se palkittiin voitosta 12 000 eurolla. Heikki Mikkonen valmentaa ja ajoi Päivi Korvenrannan omistaa ja kasvattamaa oria.

– Kartier oli auton takana paineissaan, eikä laukkakaan ollut kaukana. Pakko oli lähteä ratkaisuja tekemään, kun Ellin Sisu meni kaukana edellä. Lopussa kaksi hienoa hevosta kamppaili vastakkain. Saimme pienen eron tehtyä maaliin. Kyllä Ellin Sisu oli valtavan hyvä alku huomioiden, Mikkonen jakoi kunniaa myös vastustajalle.

H.V. Tuuri palasi tauolta hienossa kunnossa

Avauskohteessa Myllyn Vili johti alusta loppuun. Se kiihdytti keulassa vauhtia viimeisessä kaarteessa ja voitti oikein hallitusti. Voitto oli Antti Ripatin hevoselle toinen peräkkäinen lauantairavitasolla. Teuvo Nikulaisen valmentama ja Janne Räisäsen ajama Cazador puristi toisen kohteen voittoon johtohevosen rinnalta. Se sai lopussa haasteen pitkään kolmatta kiertäneeltä Jacques Hynemanilta, joka oli vahva kakkonen.

Jorma Naumasen Fakir Nyx kiri Iikka Nurmosen ajamana kolmannen kohteen voittoon. Se sai maalisuoralla johtoon edenneen Peanutsin takaa kiritilaa ja työntyi maalikameravoittoon. Ossi Nurmosen treenaama H.V. Tuuri palasi tauolta hienossa kunnossa. Se sai johtavan takaa maalisuoran alussa kiritilaa ja spurttasi selvään voittoon. Draken puristi niukasti toiseksi ohi Myrskyrin. Viidenteen kohteeseen saatiin kova yllätys, kun Tour Knight taisteli keulasta ykköseksi. Veli-Pekka Toivanen ajoi ennakkoluulottomasti Marja Haakanan valmentamalla tammalla. Rivi päättyi Leader Brodden kirivoittoon. Heikki Mikkonen tuurasi valmentaja Matti Nisosta voitokkaasti rattailla.

Kommentoi

Palvelut