Löw vetäytyy ennakoitua aiemmin Saksan päävalmentajan paikalta

Löw vakuuttaa, että motivaatio EM-kisoissa menestymiseen on vahva. AFP / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi, Petteri Ikonen / STT

Joachim Löw lopettaa Saksan miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana kesän EM-turnauksen jälkeen. Löw kertoo ratkaisustaan Saksan jalkapalloliitto DFB :n nettisivuilla. Hänellä oli sopimus vuoden 2022 MM-lopputurnaukseen asti.

Löwiä, 61, on kritisoitu viime vuosina, etenkin Saksan jäätyä alkulohkoon Venäjällä vuonna 2018 pelatussa MM-turnauksessa. Vuoden 2014 kisoissa Saksa juhli mestarina Brasiliassa.

Löw laskee työskennelleensä 17 vuotta Saksan parhaiden pelaajien kanssa. Miesten maajoukkueen päävalmentajana hän on toiminut vuodesta 2006. Löw vakuuttaa, että motivaatio EM-kisoissa menestymiseen on lopettamispäätöksestä huolimatta vahva.

– Haluamme antaa faneillemme ikimuistoisia hetkiä, Löw viittasi 11. kesäkuuta alkaviin EM-kisoihin.

Saksa pelaa EM-kisoissa kovatasoisessa F-lohkossa hallitsevan mestarin Portugalin, Ranskan ja Unkarin kanssa.

Vetäytyminen oli yllätys

Nuoren polven saksalaisvalmentajiin lukeutuva Julian Nagelsmann ihmetteli Löwin ratkaisua.

– Uutinen yllätti minut. Se on surullinen uutinen, mutta hän on edelleen tehtävässään. On hyvä asia, että hän valmentaa vielä EM-kilpailuissa. "Jogilla" oli erittäin suuri vaikutus saksalaiseen jalkapalloon ja erityisesti maajoukkueeseen, 33-vuotias Leipzigin valmentaja Nagelsmann kertoi Bild-lehden mukaan.

Löwin ilmoitus lisäsi spekulaatioita hänen seuraajastaan. Süddeutsche Zeitung nosti esiin Liverpoolin valmentaja Jürgen Kloppin, Leipzigin entisen valmentajan Ralf Rangnickin, Löwin apuvalmentaja Marcus Sorgin ja alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentaja Stefan Kuntzin nimet.

– Olenko käytettävissä kesän jälkeen? En, Klopp vastasi uteluihin uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kloppin sopimus Liverpoolin kanssa kestää vuoteen 2024, mutta päävalmentajien paikat ovat monesti tuulisia.

– Näen Ralf Rangnickin olevan suurin suosikki. Tiedän, että nimeäni pyöritellään, mutta en ehdottomasti ole mukana, kymmenisen vuotta huippuvalmennustehtävistä pois ollut entinen maajoukkuekapteeni Lothar Matthäus vinkkasi Sky Sportsilla , jonka jalkapalloasiantuntijana hän työskentelee.

Kommentoi

Palvelut