Korisliigan pudotuspelit alkoivat ilman yllätyksiä

Seagulls teki Kobria vastaan kauden piste-ennätykseksenä 12. maaliskuuta 2021. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Miesten Korisliigan puolivälierät alkoivat kahdella pelillä ilman yllätyksiä, kun runkosarjan kärkinelikon joukkueet ottivat lauantaina kotivoitot. Salon Vilpas kukisti Lahti Basketballin 86–79 ja Helsinki Seagulls päihitti Lapuan Kobrat 117–80.

Vilpas näytti heittävän helpon voiton, kun se kasvatti vartin pelin jälkeen johtonsa jo 20 pisteeseen. Heikosti ensimmäisellä puoliskolla heittänyt Lahti Basketball pääsi kolmannella jaksolla kymmenen pisteen päähän ja viime minuuteilla kuuden pisteen tuntumaan.

– Ei tämä ollut meiltä täydellinen peli, mutta emme päästäneet Lahtea käyttämään vahvuuksiaan levypalloissa ja nopeissa hyökkäyksissä. Lopussa peli meni tiukemmaksi, kun Lahti sai pidetyksi meidät kauemmas korista, Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen sanoi.

Myles Stephens heitti Vilppaalle 17 pistettä ja Mikko Koivisto 16. Vieraista Nijal Pearson pussitti 27 pistettä ja Brandon Peel 14.

Seagullsille kauden piste-ennätys

Seagulls otti Kobria vastaan pelin haltuunsa nykäistyään ensi jaksolla kolmeminuuttisen 17–0. Kotijohto oli puoliajalla 24 pistettä ja repesi kolmannen jakson alussa jo 35 pisteeseen.

Kauden piste-ennätyksensä tehneestä Seagullsista Antti Kanervo nakkasi muun muassa kymmenellä kolmosella 36 pistettä ja Wayne Martin 16. Kobrista Remu Raitanen pääsi 18 pisteeseen ja Jordan Loveridge sekä Nathanial Grimes 15:een.

Korisliigan puolivälieristä pääsee välieriin neljällä voitolla.

Kommentoi

Palvelut