Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pukki jälleen Suomen sankari – riisto, pilkku ja varma maali toivat arvokkaan vierastasapelin

Suomi nousi Ukrainan kanssa 1–1-tasapelin jalkapallon miesten MM-karsinnassa Kiovassa, kun Teemu Pukki tasoitti 89. minuutilla Junior Moraesin 80. minuutilla tekemän Ukraina-johdon. Suomella on karsinnoissa kahdesta pelistä kaksi tasapeliä ja lohkon kakkossija yhdessä Ukrainan kanssa. Kazakstanin voittanut Ranska on kaksi pistettä edellä.

Ukraina hallitsi peliä, mutta Suomi piti isäntien vaaralliset paikat vähissä kunnes vaihtomies Moraes pääsi tuikkaamaan Ukrainalle johdon. Suomi sai seuraavilla minuuteilla läheltä piti -paikkoja, kun kapteeni Paulus Arajuuri oli ensin yltää avopaikassa palloon ja sen jälkeen puski pallon kulmapotkusta tolppaan.

Nousu arvokkaaseen vierastasuriin kuitenkin onnistui, kun Pukki riisti pallon vastustajan rangaistusalueella ja tuli kaadetuksi. Pukki iski rangaistuspotkun varmasti sisään tasoittaen pelin. Maali oli hänelle 30:s maajoukkueessa, kaikkien aikojen kärki Jari Litmanen on kaksi maalia edellä.

– Ukrainan toppari (Vitalij Mikolenko) antoi siinä (pallon) aika tarjottimella, eikä voinut kuin kaataa minut. Selvä rangaistuspotku ja punainen kortti, vähän oli heikkoa puolustamista häneltä, Pukki selvitti tasoitukseen johtanutta tilannetta Viasatin tv-haastattelussa.

Pukki oli tyytyväinen tasapeliin, sillä peli oli Suomelle vaikea. Esitys jätti kuitenkin toivomisen varaa.

– En ole tyytyväinen siihen miten pelattiin, ei pystytty pitämään palloa kauheasti ja Ukraina vei peliä. Ja kun meillä oli pallo, ei päästy ylöspäin. Oli vaikea peli, vaikka olihan meillä toki paikkoja ja olisi voitu saada täältä enemmänkin. Mutta voidaan kyllä olla tyytyväisiä tähän tasapeliin, Pukki sanoi Viasatille.

"Maistuu aika kivalta"

Päävalmentaja Markku Kanervankin mukaan piste maistui.

– Ukraina on kova kotonaan. Jos pelin kokonaisuutta katsoo, niin piste maistuu aika kivalta, Kanerva sanoi Viasatin haastattelussa.

Karsinta-avauksessa keskiviikkona Suomi menetti voiton Bosnia-Hertsegovinan tasoitettua loppuvaiheissa. Nyt mentiin toisella tavalla.

– Voi sanoa, että meillä hävittyjä pisteitä mutta myös voitettuja pisteitä näistä kahdesta. Ehkä tehtiin lohkosta ainakin tasainen tässä vaiheessa, Kanerva mietti.

Suomi jatkaa karsintoja vasta syksyllä. Sitä ennen koittaa kesän odotettu EM-lopputurnaus. Välittömin tähtäin on keskiviikon vierasmaaottelussa Sveitsissä.