Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Synttärisankari Pukkia hymyilyttää – "On ilo mennä kentälle"

Maaleja syntyy, peli kulkee ja tulosta tulee. Syystäkin Teemu Pukkia hymyilyttää.

– Totta kai nautin tällä hetkellä futiksesta tosi paljon. On ilo mennä kentälle, Pukki tiivisti maanantaina Huuhkajien etätiedotustilaisuudessa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelasi myöhään sunnuntaina MM-karsinnoissa 1–1-tasapelin Ukrainan vieraana. Karsinnat alkoivat keskiviikkona 2–2-kotitasapelillä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Pukki teki kaikki Suomen maalit.

Huuhkajien MM-unelma on elossa kahden pelin jälkeen, vaikka johdon sulaminen Bosnia-kamppailun lopussa jäi kismittämään pelaajia.

Bosnia ja etenkin Ukraina ovat tasokkaita jalkapallomaita. Ukraina on ollut viime vuosina kotikentällään erittäin vahva.

– Pisteeseen voi olla tyytyväinen. Ukraina oli hyvä joukkue ja teki pelin meille aika vaikeaksi. Joinain hetkinä pystyimme pelaamaan ihan hyvin, mutta liikaa jouduimme puolustuskannalle, sanoi Pukki, joka laukoi päätöshetkillä tasoituksen rangaistuspotkusta.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan tilastojen mukaan Ukrainan pallonhallintaprosentti oli 59 ja Suomen 41. Vaikka Suomi otti vastaan, joukkue pystyi pitämään Ukrainan pääsääntöisesti poissa huippupaikoilta.

Päävalmentaja Markku Kanervan miehistö aloitti kamppailun kolmella keskuspuolustajalla, mutta muutti ryhmityksensä lopussa muotoon 4–4–2.

– Emme oikein pystyneet luomaan pidempiä hyökkäyksiä. Puolustuspeli on toiminut mallikkaasti, Pukki sanoi.

Ranska johtaa odotetusti lohkoa

Suomea vastaan on ollut jo pitkään vaikea päästä laatupaikoille, mutta Bosnia-kamppailua leimasivat myös kotijoukkueen virheet. Terävästi ja oikea-aikaisesti liikkuvan Pukin johdolla Huuhkajat on vastaiskuissaan vaarallinen.

Hallitseva maailmanmestari Ranska johtaa Suomen lohkoa kerättyään kahdesta pelistään neljä pistettä. Joukkue jäi karsinta-avauksessaan kotitasapeliin Ukrainaa vastaan. Suomi on toisena tasapistein Ukrainan kanssa.

Yhden ottelun pelanneista maista Bosnia on yhdessä ja Kazakstan nollassa pisteessä, joten lohko on käynnistynyt tasaisena. Huuhkajien karsintaurakka jatkuu vasta syyskuussa.

Tie MM-kisoihin on työn ja tuskan takana, sillä vain lohkovoittajat etenevät Qatarin lopputurnaukseen suoraan. Lohkokakkoset suuntaavat jatkokarsintoihin.

Laatumaa Sveitsi vastassa

Suomi kohtaa keskiviikkona harjoituspelissä Sveitsin, joka on laatujoukkue. Sekä edellisissä MM- että EM-kisoissa Sveitsi eteni neljännesvälieriin. MM-karsinnat maa on aloittanut kukistamalla Bulgarian ja Liettuan.

Huuhkajat tehnee Sveitsiä vastaan pelaajakokeiluita, samoin kotijoukkue. Pukki myönsi, että lepo saattaisi tulla tarpeeseen.

– On ollut aika paljon pelejä. En ole vielä jutellut Riven (Kanerva) kanssa, mutta luulisin, että vähän kierrätämme, hän sanoi.

Pukki täytti maanantaina 31 vuotta.

– Aika nuorekas olo on, ei tunnu kauhean vanhalta. Tuntuu, että vanhetessa oma fiilis ja kunto vain paranevat. Paljon on tullut opittua ja kehityttyä, hienossa maalivireessä oleva Pukki kertoi.

Kovat vastustajat palvelevat myös valmistautumista kesän EM-lopputurnaukseen. Isossa kuvassa Huuhkajien pelaaminen on kunnossa, vaikka molemmat pelit jättivät varaa hienosäätöön.

Pukki lähellä Litmasen ennätystä

Yhteensä 30 miesten maaottelumaalia tehnyt Pukki on kahden osuman päässä Jari Litmasen ennätyksestä.

– Joka pelissä maalit kiinnostavat, muttei se ole sellainen asia, joka pitää tulla nyt ja heti, Pukki sanoi ennätyksestä.

Ukraina-kamppailu toi Suomelle myös jobinpostia, sillä Albin Granlund sai lievän aivotärähdyksen. Hänen tilalleen miehistöön tulee Thomas Lam.