Liigan jumbopaikalta kivunnut JYP laittoi kauden yllättäjän KalPan ahtaalle – "Haluamme pitää ammattiylpeydestä kiinni"

KalPan sankariksi nousi Lasse Lappalainen. Kuva tammikuulta. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Aki Hietavala / STT

JYP nousi niukasti pois jääkiekkoliigan jumbosijalta, vaikka hurrikaanijoukkue taipui kotikaukalossa lauantaina KalPalle jatkoajan jälkeen maalein 1–2.

KalPa hallitsi ottelun kahta ensimmäistä erää, mutta sai vain yhden maalin Aapeli Räsäseltä. JYP tuli kolmannessa erässä tasoihin kauden 27. maalinsa tehneen Robert Rooban osumalla.

Jatkoajalla KalPan sankariksi nousi voittomaalillaan puolustaja Lasse Lappalainen.

– Pikkuisen oli nihkeää meno tänään. Toinen erä oli hyvä, mutta ei saatu ratkottua peliä. Pystyttiin ottamaan kuitenkin voitto, vaikka kaveri tuli tasoihin. Se lämmittää, ja pisteet ovat arvokkaita, KalPa-luotsi Tommi Miettinen summasi.

– Vähän taidettiin roikkua pelissä mukana hyvällä maalivahtipelillä ja alivoimalla. Ei oikein saatu pelivälinettä haltuun missään vaiheessa. Kaksi erää jos vain pinnistellään, on aika vaikea voittaa, JYPin päävalmentajan tehtäviä hoitava Mikko Viitanen säesti.

KalPa on sarjataulukossa tukevasti neljännellä sijalla ja kotiedussa kiinni pudotuspeleihin, kun jäljellä on enää muutama ottelukierros.

– Monella osa-alueella pystytään vielä parantamaan. Paljon on kuitenkin jo toimivia elementtejä, joiden varaan on hyvä rakentaa, Miettinen sanoi.

JYP pelaa viimeiset pelit vain kunniastaan.

– Pääpointit ovat varmasti siinä, että halutaan kehittää omaa peliä, vaikka se ulkopuolisesta voi oudolta kuulostaa, kun mitään ei ole enää pelissä. Haluamme kuitenkin pitää ammattiylpeydestä kiinni, Viitanen totesi.

Kommentoi

Palvelut