Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ven soutaa seuraavaksi välierissä – poikaansa miettinyt Karppinen nousi A-finaaliin

Suomen Robert Ven sijoittui kolmanneksi soudun Euroopan olympiakarsintojen alkuerässään ja eteni miesten yksikön välieriin. Tiistaille odotetaan niin kovaa tuulta, että kisajärjestäjät siirsivät välierät keskiviikolle finaalien seuraksi.

Naisten yksikkösoutaja Eeva Karppinen päätyi maanantain alkuerien perusteella keräilyeriin, mutta sijoittui keräilyerässään toiseksi ja ylsi Italiassa järjestettävissä kilpailuissa A-finaaliin.

– Puolessa välissä keräilyerän soutua tuli vastainen puuska, ja sain hyvin liu'utettua venettä tuuleen taloudellisesti. Viimeiselle 400 metrille latasin kaiken ja mietin omaa poikaani koti-Suomessa, ja se onnistui, Karppinen kertoi tiedotteessa.

Juho-Pekka Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi jäivät kolmanneksi miesten pariairokaksikon keräilyerässä ja jatkavat B-finaaliin. Viimeisen A-finaalipaikan napannut turkkilaiskaksikko oli 2,27 sekuntia suomalaisia nopeampi.