Mikä tahansa on nyt mahdollista

Janne Pussila

Kommentti

Valmentajana kokemattoman Hannes Hyvösen valinta Peliittojen päävalmentajaksi oli yllätys. Valinta on kuitenkin myös herkullinen, sillä Hyvösen potentiaali valmentajana ja kiinnostavuus persoonana on valtavan suuri. Juuri siihen Pelicans uskookin. Luitte oikein, Pelicans.

Kyse on päijäthämäläisestä jääkiekkoilusta, ei vain heinolalaisesta jääkiekkoilusta, joka olisi tänä päivänä ilman Pelicansin tukea huomattavasti pienimuotoisempaa.

Päijäthämäläisen pelaajapolun lisäksi on olemassa myös päijäthämäläinen valmentajapolku. Myös edellinen päävalmentaja Vesa Petäjä oli Pelicansin valinta, kun hän siirtyi kaksi vuotta sitten kesken kauden Pelicansin A-nuorten SM-sarjan kärkijoukkueesta Mestiksen peränpitäjän ruoriin. Valinta oli loistava ja kaikki voittivat. Niin voi käydä myös nyt.

Hyvönen on tunnetun urheilulääkärin ja valmentajan Harri Hakkaraisen löytö. Hakkarainen työskentelee Pelicansissa muun muassa päijäthämäläisen pelaajapolun koordinoinnin parissa. Hakkarainen on valmentanut Hyvöstä ja ollut hänen kanssaan tekemisissä myöhemmin myös valmentajakoulutuksissa.

Vaikka Hakkaraisen takeet Hyvösestä ovatkin varmasti olleet merkittävät, on Peliittojen päävalmentajaksi haravoitu resurssit tiedostaen myös muita nimiä, ja Hyvönen on käynyt läpi kunnollisen rekrytointiprosessin.

Hurja-Hannes korostaa tulevansa Heinolaan tekemään kovasti ja nöyrästi töitä hauskanpitoa unohtamatta. Se sopii Peliittojen tyyliin täydellisesti.

Vaikka Hyvönen on Pelicansin löytö ja valinta, hän on tehnyt sopimuksen Peliittojen kanssa. Hyvönen on ensisijaisesti Peliittojen päävalmentaja ja urheilujohtaja.

Jääkiekkovalmentajia syntyy hyvin erilaisilla tavoilla. Pitkien koulutusputkien ja juniorimyllyjen kautta nousee huippuvalmentajia vailla omaa merkittävää pelaajataustaa. Toisaalta moni menestyvä päävalmentaja on hypännyt penkin taakse lähes suoraan pelaajauran päätteeksi. Esimerkiksi Mikkelissä päädyttiin hieman vastaavaan ratkaisuun kuin täälläkin, kun Jukureiden päävalmentajaksi palkattiin valmentajana kokematon pelaajasuuruus Olli Jokinen.

Peliitat on osoittanut olevansa tärkeä osa maakunnallista jääkiekkoperhettä, ja se luottaa siihen, että Pelicansissa ajatellaan myös Peliittojen etua. Se on tullut viime vuosien aikana selväksi, vaikka Peliittojen kannattajia välillä kirpaiseekin joukkueen heikentyminen, kun pelaajat etenevät urillaan. Pelaajien nouseminen Peliitoista isompiin ympyröihin on yhteistyön hinta ja kaikkien etu, sillä yksin Peliitat ei Mestiksessä pärjäisi.

Sarjan pienimmällä budjetilla operoinut Peliitat haluaakin vain syventää yhteistyötä Pelicansin kanssa, jotta Heinola ja Peliitat säilyisivät jatkossakin jääkiekkokartalla. Tulevaisuudessa tarkoitus olisi näkyä Mestiksen sarjataulukossa vieläpä siellä listan yläosassa. Viisivuotissuunnitelmat ovat realistiset ja uskottavat. Ei ole yhtään syytä, miksi Peliitat ei voisi kasvaa yhdeksi Mestiksen kärkiseuroista.

Tätä kasvua rakennetaan nyt entistäkin tiiviimmässä yhteistyössä Pelicansin kanssa. Yhteistyön kerrotaan olevan avoimempaa ja suorempaa kuin koskaan aikaisemmin ja osapuolet ymmärtävät toisiaan uudella tavalla. Myös se on näkynyt ulospäin järkevämpänä ja rauhallisempana pelaajaliikenteenä joukkueiden välillä. Toki koronallakin oli oma osuutensa tähän.

Hurja-Hannes korostaa tulevansa Heinolaan tekemään kovasti ja nöyrästi töitä hauskanpitoa unohtamatta. Se sopii Peliittojen tyyliin täydellisesti.

Nyt jäämme odottamaan enemmän kuin mielenkiinnolla, mitä Hyvönen saa Peliitoissa aikaan. Samalla voimme seurata mahdollisen tulevan huippuvalmentajan uran alkuvaiheita.

Kommentoi

Palvelut