Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Allyson Felix pinkoo viimeiset olympiastarttinsa Tokiossa: "En osaa kuvitella, että jatkaisin enää seuraaviin kesäolympialaisiin"

Yleisurheilun kuusinkertainen olympiavoittaja Allyson Felix uskoo juoksevansa uransa viimeiset olympiastarttinsa ensi kesänä Tokiossa. Felix jatkaa näillä näkymin uraansa Tokion jälkeen, muttei usko kilpailevansa Pariisin 2024 kisoihin saakka.

– Olen suunnitellut niin, että Tokion kisat jäävät viimeisiksi. En tiedä vielä, milloin lopetan kilpailemisen, mutten osaa kuvitella, että jatkaisin enää seuraaviin kesäolympialaisiin, Felix kertoi Yhdysvaltain olympiakomitean etätiedotustilaisuudessa.

Felix, 35, on koonnut olympiasaaliinsa 2008 Pekingissä, 2012 Lontoossa ja 2016 Riossa järjestetyissä kisoissa. Hän on saavuttanut viisi kultamitalia 4x100 ja 4x400 metrin viesteissä sekä 200 metrin olympiavoiton 2012.

Felixille on kertynyt myös 12 maailmanmestaruutta, kaikkiaan 26 arvokisamitalia ja 11 Yhdysvaltain mestaruutta.

Felix menestyi uransa alkupuolella parhaiten 200 metrillä ja viime vuosina 400 metrillä. Tänä vuonna hän aikoo osallistua Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa molemmille matkoille.

– Minun on tarkoitus juosta molemmat, mutta teen lopullisen päätökseni kevään harjoituskauden perusteella.

Kisojen siirto otti koville

Kokeneena urheilijana Felix pettyi pahasti, kun koronapandemia lykkäsi Tokion kisat viime kesästä tähän vuoteen.

– Kisojen siirrolle ei ollut lopulta vaihtoehtoa, mutta minun piti kaivaa motivaatio tähän kauteen tosi syvältä. Oli todella vaikea lähteä tähän kauteen samalla energialla kuin edelliseen, Felix tunnusti.

– Nyt olen pyrkinyt kääntämään tilanteen edukseni niin, että olisin tänä vuonna entistä vahvempi ja parempi.

Felix on joutunut turvautumaan valmentajansa Bob Kerseen kanssa luoviin harjoitusratkaisuihin Los Angelesin koronarajoitusten takia. Ankarimpien määräysten aikana hän on tehnyt vetoharjoituksia kaduilla, kun radat ovat olleet suljettuina.

– Hulluinta oli se, kun jouduin harjoittelemaan omalla asuinalueellani. Olen ennenkin juoksennellut siellä, mutta nyt piti ensi kertaa tehdä myös vetoharjoitukset katuja pitkin, Felix kertoi korona-arjestaan.

Yhdysvaltain olympiakarsinnat järjestetään 18.–27. kesäkuuta Eugenessa Oregonissa. Tokion kesäolympialaiset alkavat 23. heinäkuuta.