TPS siirtyi niukalla voitolla 2–1-johtoon Pelicansia vastaan

Jääkiekkoliigan runkosarjan kolmonen Turun Palloseura nousi voiton päähän välieräpaikasta lyömällä torstaina Pelicansin Lahdessa maalein 3–2. TPS johtaa perjantaina Lahdessa jatkuvaa puolivälieräsarjaa voitoin 2–1.

Lahdessa pelattiin jo kello 16 alkaen, jotta Pelicans pystyi myymään koronarajoitusten varjossa ravintolaan katsomopaikkoja. Päätyravintolan alkoholitarjoilu oli lopetettava kello 17, mutta ravintola sai olla sen jälkeen auki kello 19:ään.

– Kiekko pomppas mun laitaan. Vedin vain silmät kiinni ja sinne päin, se toimii aina. Tämä oli tähän asti kirkkaasti urani tärkein maali, totesi voittomaalin laukonut naantalilaiskasvatti Eemil Viro.

TPS:n alkutahdit iskivät kevään pudotuspelien toisilla maaleillaan Markus Nurmi ja ylivoimalla osunut Josh Kestner. Pelicansin osumat pohjusti taiteilija Iikka Kangasniemi (0+2), jonka esityöstä maalinteossa onnistuivat Veeti Vainio ja Rudolf Cerveny.

Laitahyökkääjä Kangasniemi, 26, on pelannut viimeisimmän kuukauden aikana vain kolme puolivälierää TPS:ää vastaan kooten niissä 1+5 tehopistettä.

Viro, 19, lämäsi voittomaalin 52. minuutilla päätöserän ainoana osumana. Maali oli vuodenvaihteessa nuorten MM-pronssia saavuttaneelle puolustajalle liigauran viides ja pudotuspelien ensimmäinen. Viro pelasi vain runsaat 12 minuuttia, mutta tykitti siinä ajassa seitsemän laukausta.

– Näissä peleissä kannattaa vetää aina. Perjantain peliin ei tarvitse muuttaa mitään. Teemme vain enemmän töitä kuin kaveri ja pelaamme omaa peliämme, Viro korosti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut