Lukko tasoitti liigafinaaleissa voitot 1–1:een – TPS jäi tällä kertaa Raumalla nollille

Liigan runkosarjavoittaja Lukko palautti SM-finaalisarjassa ennakoidut voimasuhteet, kun se peittosi lauantaina toisessa loppuottelussa vierasjoukkue TPS:n 4–0. Kumpikin joukkue on kahden voiton päässä Suomen mestaruudesta, sillä voitot ottelusarjassa ovat tasan 1–1.

Vierailija TPS pääsi ensimmäisessä finaalipelissä yllättämään ennakkosuosikki Lukon ikään kuin puun takaa. Toisessa kohtaamisessa raumalaisjoukkue oli tarkempi ja tylsytti kärsivällisyydellään TPS:n terän.

TPS oli vielä ensimmäisessä erässä hyvin mukana voittokamppailussa, mutta toista erää Lukko hallitsi mielin määrin. Se myös hyödynsi kakkoserän maalipaikkansa, kun Eetu Koivistoinen ja Aleksi Saarela hankkivat reilun kahden minuutin välein syntyneillä osumillaan Lukolle 2–0-johdon.

Pudotuspelien pistepörssiä lukemin 4+7 johtava Koivistoinen laukoi ajassa 34.35 ylivoimalla 1–0, ja osuma menee osin TPS:n maalille avausfinaalin jälkeen vaihdetun venäläisvahti Andrei Karejevin piikkiin.

Karejev on ollut pitkin kautta TPS:n ykkösvahti, mutta hän loukkaantui kesken pudotuspelien, jolloin torjuntavastuun kantoi välieristä lähtien ensimmäiseen loppuotteluun saakka konkarivahti Karri Rämö. Mainiosti finaaliavauksessa pelannut Rämö joutui syystä tai toisesta väistymään maalin suulta.

TPS:n takaa-ajo jäi näkemättä

Toisen polven maajoukkuekiekkoilija Saarela sai ajassa 36.37 sijoittaa 2–0 käytännössä tyhjään maaliin syöttöpisteen saaneen Sebastian Revon uurastuksen jälkeen.

TPS:n hyökkäyspeli oli kahden maalin takaa-ajoasemassa satunnaisten vastaiskujen kyttäämistä. Lukko tukahdutti karvauksellaan vastustajalta pelihalut, eikä TPS:n Juuso Pärssisen johtamasta ykkösketjustakaan ollut vierasjoukkueen suunnannäyttäjäksi.

– Oli hyvä Lukko, neljällä kentällisellä työskentelevä joukkue. Ei vielä täydellistä 60-minuuttista, mutta aika lähellä sitä, Saarela kertoi Ylen radiohaastattelussa.

Kanadalaispuolustaja Thomas Gregoiren päätöserässä laukoma 3–0 oli viimeinen naula TPS-arkkuun. Repo iski viimeistä edellisellä minuutilla 4–0 tyhjään maaliin.

Lukon hallintaa kuvaavat maalivahtien torjuntalukemat. Lukon Lassi Lehtinen tarvitsi nollapeliin 13 torjuntaa, TPS:n Karejev urakoi 37 torjuntaa.

Lukon voitto ei yllättänyt, sillä se on vienyt tämän kauden runkosarjassa ja finaaleissa TPS:ää voitoin 6–2.

Finaalisarja jatkuu Turussa

Lukolta oli toisessa loppuottelussa sivussa pelikiellon saanut kakkosketjun slovakkihyökkääjä Kristian Pospisil. Ensimmäisessä finaalissa Lukon 13. hyökkääjänä ollut Toni Koivisto otti Koivistoisen johtaman ykkösketjun toisella laidalla Revon paikan.

Ensimmäisessä loppuottelussa polvitaklauksesta 5+20 minuutin jäähyn saanut ja kaukalosta pois passitettu puolustaja Eemil Viro oli toisessa finaalissa TPS:n pelaavassa kokoonpanossa.

Lukko on isännöinyt finaalisarjassa kahta ensimmäistä loppuottelua Raumalla. Maanantaina ja tiistaina on TPS:n kotivuoro Turussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut