Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotimainen frisbeegolfkiertue käynnistyi – Mäkelällä riitti ruutia vielä Talin uusinnassa

Hyvinkääläistä Dark Flight Disc Golfia edustava 22-vuotias jyväskyläläinen Väinö Mäkelä on rautahermoinen frisbeegolfmies. Prodigy Disc Pro Tourin kolmipäiväisessä avajaiskisassa Helsingin Talissa Mäkelä pelasi peruskisan tasoihin Lauri Lehtisen kanssa, mutta Mäkelällä riitti vielä ruutia.

Mäkelä tiedosti raviväen toteamuksen, että maalissa rahat jaetaan. Hän otti voiton ylimääräisten väylien jälkeen.

Sekä Mäkelä että Lehtinen käyttivät peruskisaan 164 heittoa (19 alle parin) maastoltaan vaihtelevilla väylillä, joille kertyi yhteismittaa 2 359 metriä.

– Kahdeksaan kuukauteen en ole kisannut, rytmiin en heti päässyt. Loppua kohden meno parani, ja voitto tuntuu makealta, täysipäiväisesti frisbeegolfiin keskittyvä Mäkelä sanoi.

Hän aikoo osallistua kaikkiin Tourin vielä jäljellä oleviin neljään kisaan, jotka käydään Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Heinolassa.

Vaativa rata mielenkiintoinen

Naisten sarjan voitti 21-vuotias valkeakoskelainen Eveliina Salonen. Kisaajana kokenut Salonen selvitti radan 188 heitolla.

Toiseksi sijoittui Rauman Henna Blomroos 192 heitolla.

Salonen iloitsi jo siitä, että kisa toteutui.

– Viimeksi olen kisannut Nokialla viime syyskuussa, joten olihan se jo aika päästä tosi toimeen, Salonen sanaili.

Hän treenaa tätä nykyä viitisen kertaa viikossa. Kesän koittaessa Salonen päätyy heittämään liitokiekkoa päivittäin. Urheilullisella Salosella on liki koko ajan monta rautaa tulessa.

– Harrastan myös salibandya, padelia ja golfia.

Talin frisbeegolfrataa hän piti mainiona.

– Väyliä oli piristävästi muutettu aiemmasta. Rata oli vaativa, mutta mielenkiintoinen.

Laji liidossa korona-aikana

Ykköseksi 40-vuotiaiden sarjassa yltänyt Tapani Aulu teki väkevää kenttätyötä. Frisbeegolfliiton vt. toiminnanjohtaja Aulu iloitsi paitsi voitostaan, myös frisbeegolfissa kisaavien lisääntyneestä määrästä.

– Kilpailulisenssejä meillä on nyt jo 3 150. Olemme laillamme korona-ajan voittajia. Esimerkiksi palloilijoista on siirtynyt kisaajia meille, Aulu puhui.

Pelkästään suomalaisten kesken saadaan useimmiten täysin kelvollinen frisbeegolfkisa. Tuo perustuu siihen, että Suomi kuuluu frisbeegolfin kärkimaihin koko maailmassa. Suomea edellä lajin menestyskartalla on Yhdysvallat - ja ihan Suomen perässä liikehtivät Ruotsi ja Viro.