Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajien syömähampaille ei suotu yhteisiä minuutteja – "Näytetään sitten Tanskassa, miten maali heiluu"

Viikon päästä lauantai-iltana Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on vihdoin pelannut historiallisen ensimmäisen EM-kisaottelunsa. Viimeinen EM-kisaurakkaan valmistava maaottelu meni alle odotusten, kun Suomi kärsi nihkeän 0–1-kotitappion Virolle.

Urallaan valitettavan vankaksi loukkaantumisten ja kuntoutusjaksojen kokemusasiantuntijaksi profiloitunut Joel Pohjanpalo tunnistaa varmasti, jos joku arkailee tai varoo kentällä. Vaisu kenraaliharjoitus ei Pohjanpalon mukaan johtunut siitä, että Huuhkajat olisi vältellyt turhia kolhuja.

– Kun matsi lähtee käyntiin, niin silloin mennään sata lasissa. Jos yhtään lähtee varomaan, niin silloin ainakin tulee loukkaantumisia. Siitä ei missään nimessä ollut kyse, Pohjanpalo vakuutti lauantaina maajoukkueen tiedotustilaisuudessa.

– Emme ole mikään maailman suurimmista maista, ja kun emme pysty täyttämään potentiaaliamme, niin tulos on tuo. Kun pallo lähtee liikkeelle Tanskassa, niin on aika erinäköinen Huuhkajat liikkeellä, Pohjanpalo uskoo.

Kärkipariksi Pukki-Pohjanpalo?

Kisaennakoissa Suomen hyökkääjäkaksikoksi on kaavailtu Pohjanpaloa ja Teemu Pukkia. Maaliskuun MM-karsintapelien jälkeen kärkipari ei ole kuitenkaan saanut yhteisiä peliminuutteja. Toukokuun Ruotsi-ottelussa kumpikaan ei ollut kokoonpanossa, perjantaina Pukki vaihdettiin Pohjanpalon tilalle 61. minuutilla.

– Olisihan sitä (yhteistä peliaikaa) toivonut, mutta Teemulla on ollut loukkaantumisia ja itselläni oli myös pienehkö polvivaiva. Näytetään sitten Tanskassa, miten maali heiluu, Pohjanpalo sanoi.

Suomen hyökkääjänelikon täydentävät Marcus Forss ja Fredrik Jensen. Pohjanpalo kuvailee pelaavansa hyvin yhteen suoraviivaisten Pukin ja Forssin kanssa. Jensenin kanssa askelmerkit olivat Viroa vastaan viisitoista minuuttia hieman haussa.

– Freda voi olla meistä hyökkääjistä se taitavin futaaja, ja pelitavassa on jonkin verran samoja asioita kuin mulla. Koskaan ei oikeastaan olla paljon pelattu yhdessä ja se ehkä näkyikin, että liikuttiin samaan aikaan samaan suuntaan, Pohjanpalo mietti.

Hämäläinen takaovesta kisajoukkueeseen

Tiistaina valitusta 26 pelaajan joukkueesta tippui aiemmin tällä viikolla pois toppari Sauli Väisänen, jonka selkävamma estää EM-turnauspelit. Hänen tilalleen valittiin laitapuolustaja Nicholas Hämäläinen.

– Arvelen, että se (valitsematta jääminen) olisi pettymys kenelle tahansa. Mutta se on jalkapalloa, joskus tulee ylämäkiä ja joskus alamäkiä. Nyt olen ikionnellinen siitä, että olen joukkueessa. Minä, vanhempani ja perheeni olemme todella innoissamme, Hämäläinen sanoi.

Lontoolaisen QPR:n paidassa minuutit ovat tällä kaudella jääneet vähäisiksi. Hämäläisen mukaan pelikunto ei ole silti kysymysmerkki.

– Vaikka ei saisi peliaikaa, niin seura pitää huolen pelaajien kunnosta. Olen enemmän kuin valmis.