Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajien faneilla tunnemyrskyä ääripäästä toiseen – "Kyllähän se näytti todella pahalta, eikä siinä jalkapalloa enää miettinyt lainkaan"

Lauantai-illan EM-lopputurnausottelu Tanskan ja Suomen välillä jää suomalaiseen jalkapallohistoriaan paitsi miesten maajoukkueen ensimmäisenä arvoturnauspelinä ja -voittona myös valtavana draamana. Tanskan tähden Christian Eriksenin pelottava lyyhistyminen ja hoitotoimet kentällä, katsomon hiljaisuus, pelin jatkuminen, Suomen maali, torjuttu rangaistuspotku ja lopulta voitto jäävät mieliin unohtumattomasti etenkin paikalla olleille.

– Ääripäästä toiseen. Alkuun jännitti tietysti, kun ensimmäinen matsi ja Tanska painosti koko ajan. Ja sitten tämä tapaus. Olimme siinä ihan edessä ja alkoi näyttämään tosi pahalta, ja osa suomalaisfaneista alkoi itkemään hysteerisesti, kertoi Huuhkajien kannattaja Markus Karppinen kuvaillen oloa yhä jollain lailla epäuskoiseksi ottelua seuranneena päivänä.

Pyry-Peetri Piironen näki myös varsin läheltä Eriksenin tilanteen.

– Tunteet ovat itse pelin takia jo korkealla. Ja sitten yhtäkkiä tilanne muuttuu niin karmealla tavalla, kyllä se hiljaiseksi vetää. Kyllähän se näytti todella pahalta, eikä siinä jalkapalloa enää miettinyt lainkaan, Piironen kuvaili tunnemyrskyä.

– Harvoin nousee kyyneleet silmiin ottelussa noin useasti. Ja noin monesta eri asiasta.

Surumielisyys muuttui pieneksi toivoksi

Karppinen ja Piironen olivat osaltaan huutamassa Eriksenin nimeä hetkellä, joka toi suomalaiskannattajille kiitosta toisessa päädyssä lauluun vastanneilta tanskalaisfaneilta. Fanien ele huomioitiin globaalisti, ja myös esimerkiksi Tanskan ulkoministeri Jeppe Kofod kiitteli vierasfaneja.

– Se oli kyllä tosi koskettava hetki kaikille stadionilla. Se sai ehkä vietyä ajatuksia pois siitä ikävästä tapahtumasta, se yhteisöllisyys (stadionilla). Ja sitten onneksi tuli tieto, että Eriksen on hereillä ja vakaassa tilassa. Se vain lisäsi laulamista ja positiivista tunnetta, ehkä surumielisyys muuttui pikkuhiljaa pieneksi toivoksi, Piironen muistelee spontaanisti alkanutta "Christian"-huutoa ja siihen tanskalaisilta tullutta vastausta "Eriksen".

– Vaikka omia kannustetaankin, niin kyllä jalkapallo aina yhdistää. Jalkapallo on osa elämää, mutta elämässä on todellakin muutakin kuin jalkapalloa, Karppinen muistutti.