Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanskan maajoukkueen lääkäri vahvisti, että Christian Eriksenin sydän pysähtyi Suomi-pelissä hetkeksi - Tanskan päävalmentajan mukaan ottelua ei olisi pitänyt jatkaa

Tanskan jalkapallomaajoukkueen lääkäri Morten Boesen vahvisti tänään kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa, että Christian Eriksen sai lauantain Suomi-ottelussa sydänpysähdyksen. Boesenin mukaan elvytys onnistui nopeasti.

Sydänpysähdyksen syy ei ole vielä selvinnyt. Keskikenttätähti Eriksen lyyhistyi kentälle Kööpenhaminassa pelatun EM-ottelun avauspuoliajan lopussa. Ottelu oli pitkään keskeytyksissä, kunnes se päätettiin pelata loppuun. Suomi voitti kamppailun Joel Pohjanpalon maalilla 1–0.

Boesenin mukaan Eriksen on edelleen sairaalassa, ja kaikki testit ovat olleet toistaiseksi kunnossa. Eriksenille tehdään lisätutkimuksia.

Eriksenille toistaiseksi tehdyt testit ovat olleet myönteisiä. Pelaajan tila on vakaa, ja hän voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Eriksen lyyhistyi kentälle, kun Kööpenhaminan EM-ottelussa pelattiin avauspuoliajan loppua.

– Hän oli poissa. Kuinka kaukana oli, että olisimme menettäneet hänet? En tiedä. Saimme hänet takaisin, Boesen sanoi ja kertoi elvytyksen onnistuneen nopeasti.

Ottelu oli keskeytyksissä noin kaksi tuntia, mutta lopulta se päätettiin pelata loppuun. Huuhkajat voitti Joel Pohjanpalon toisen puoliajan puskumaalilla 1–0.

Päävalmentaja: Heidän ei olisi pitänyt palata kentälle

Päätös ottelun jatkamisesta syntyi, kun joukkueiden pelaajat olivat saaneet tiedon, että Eriksen on sairaalassa tajuissaan.

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand sanoi lehdistötilaisuudessa, että oli väärin panna järkyttyneet pelaajat tekemään päätös siitä, jatketaanko ottelua vai siirretäänkö se sunnuntaille.

– Ehkä meidän olisi pitänyt vain kävellä bussiin, mennä kotiin ja katsoa, mitä seuraavat päivät tuovat tullessaan. En usko, että heidän olisi pitänyt palata kentälle, Hjulmand sanoi.

Hjulmand ja Tanskan jalkapalloliiton urheilujohtaja Peter Möller sanoivat, ettei Euroopan jalkapalloliitto Uefa painostanut jatkamaan ottelua lauantaina. Möller antoi tukensa päävalmentajan näkemykselle siitä, että päätös jatkaa peliä oli luultavasti väärä.

Eriksen on kertonut sairaalasta joukkuekavereilleen toivovansa Tanskan jatkavan EM-turnausta. Hjulmandin mukaan Eriksen on ollut eniten huolissaan joukkuekavereidensa ja läheistensä jaksamisesta.

– Hän on hemmetinmoinen pelaaja, mutta millainen luonne hän onkaan, Hjulmand sanoi.

Ottelun jatkaminen oli vaikeaa

Tanskan joukkue on saanut ammattiapua tapahtuman käsittelyyn. Pelaajat järkyttyivät pidetyn joukkuekaverinsa vakavista terveysongelmista suuresti. Ottelun jatkaminen oli heille hyvin vaikeaa.

Tanskan pelaajat ovat saaneet laajalti kiitosta toiminnastaan vaikeassa tilanteessa. He muun muassa muodostivat muurin Eriksenin ympärille, jotta hänen hoitotoimensa eivät olisi kaikkien nähtävillä stadionilla ja televisiossa.

Tanska kohtaa seuraavaksi B-lohkossa torstaina Belgian. Ottelu pelataan Suomi-kamppailun tavoin Parkenin stadionilla Kööpenhaminassa. Suomen urakka jatkuu keskiviikkona Pietarissa Venäjää vastaan.