Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helmarit kärsi ensimmäisen tappionsa pitkään aikaan, mutta Anna Signeul oli tyytyväinen Espanjan-leirin antiin

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kärsi MM-karsintojen kenraaliharjoituksessa niukan 0–1-tappion Venäjällä. Cartagenassa pelattu maaottelu eteni tasaisissa merkeissä, mutta Venäjä puolusti tarkasti Helmarien hyökkäykset ja iski itse tarvittavan maalin.

Tappio oli Suomelle ensimmäinen sitten viime vuoden maaliskuun, jolloin Kroatia kukisti Helmarit. Sen jälkeen maajoukkueelle kertyi seitsemän tappiotonta ottelua, joista viisi oli voittoja.

Päävalmentaja Anna Signeul oli tilastofaktasta huolimatta tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen ja Espanjan-leirin antiin.

– Totta kai haluamme voittaa kaikki ottelut, mutta olemme iloisia niin monesta muusta asiasta tässä pelissä. Opimme koko ajan, siksi nämä ottelut ovat niin tärkeitä, Signeul kertoi puhelimitse Kaakkois-Espanjasta.

Signeulin mukaan maaotteluiden tarkoituksena on tuottaa pelaajille oivalluksia.

– Yritämme kehittää pelaajien ominaisuuksia. Monet heistä ovat tottuneet tällaiseen ottelutempoon, mutta kaikki eivät ole. Pelaajien pitää ymmärtää, mitä pelaaminen vaatii teknisesti, taktisesti ja fyysisesti. Mentaalisesti myös.

Venäjä selvitti Suomen tavoin tiensä ensi vuonna pelattaviin EM-kisoihin, kun se kukisti jatkokarsinnassa Suomen lohkovastustaja Portugalin yhteismaalein 1–0.

Maanantain ottelu oli hyvin toisenlainen kuin Helmarien perjantaina pelaama Puola-ottelu, joka päättyi hurjatempoisten vaiheiden jälkeen 2–2-tasapeliin. Suomi hallitsi Venäjää vastaan lievästi ottelun kulkua, mutta huippupaikat jäivät vähäisiksi.

Venäjän voittomaalin iski tunnin pelin kohdalla hyökkääjä Nadezhda Smirnova, joka ohitti voimakkaalla laukauksella Suomen maalivahdin Paula Myllyojan.

Reilu tauko MM-karsintoihin

Ottelu oli Suomen viimeinen ennen syksyllä alkavia MM-karsintoja, joissa Helmarit hakee historian ensimmäistä MM-kisapaikkaansa. Suomi aloittaa karsintaurakan 21. syyskuuta Slovakiaa vastaan, eli seuraavaan otteluun oli yli kolme kuukautta.

– Tietysti haluaisimme pelata enemmän otteluita, mutta koronatilanteen takia se ei ole ollut mahdollista. Tilanteisiin pitää vain sopeutua, ja se koskee kaikkia urheilussa, Signeul sanoi ja viittasi muun muassa peruuntuneeseen Kyproksen-turnaukseen.

Suomen muut lohkovastustajat ovat Ruotsi, Irlanti ja Georgia.