Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Belgian maajoukkueen kultakimpale on veljensä takia vain videopelimeemi – "Olemme veljeksiä, mutta maajoukkueessa olemme kilpakumppaneita"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkuepelaaja Robert Taylorilta kysyttiin viimeisessä Helsingissä pidetyssä tiedotustilaisuudessa, mitä hän ajattelee siitä, jos joutuu 21. kesäkuuta Pietarissa puolustamaan laidalla Belgian Hazardia vastaan.

– Voi tulla aika kova kiire, Taylor vastasi.

Kysymys ei koskenut Thorgan Hazardia, mutta samalla lyhyeen vastaukseen kiteytyi hänen uratarinansa. Belgian maajoukkueessa Hazardilla viitataan aina hänen veljeensä Eden Hazardiin.

FIFA-videopelin pelaajille Thorgan on meemipelaaja "trolli-Hazard", koska pelissä Thorgan Hazardin ominaisuuspisteet eivät ole yhtä korkeat kuin veljellään. Thorgan Hazard, 28, pääsee tuskin koskaan eroon maineestaan Edenin, 30, veljenä, mutta näissä EM-kisoissa hän voi tehdä nimensä tunnetuksi.

Loukkaantumisista koko viime kauden kärsinyt Eden Hazard ei pystynyt avaamaan Venäjää eikä Tanskaa vastaan, Thorgan taas otti kahdesti paikkansa vasemmalta laidalta ja maalasi Tanskan verkkoon.

– Sanoin kaikissa ennakkolähetyksissä, että Thorgan tulee olemaan Belgialle merkittävämpi pelaaja kuin Eden, jalkapallotoimittaja Brendan Dunlop paalutti Twitterissä .

Pysy aina pikkuveljenä

Kaksi vuotta vanhempi Eden käski lapsuuden pihapeleissä pikkuveljensä maaliin voidakseen harjoitella laukaustaan. Isoveli tiedostaa, että Thorgan on kaikkien muidenkin silmissä "vain" hänen pikkuveljensä. Edenin edellisen seurasiirron arvo oli 115 miljoonaa euroa, Thorganin 25 miljoonaa.

– Ei varmasti ole helppoa tulla verratuksi isoveljeen, joka on jo ehtinyt saavuttaa jotakin. Hän ansaitsee enemmän arvostusta, Eden on sanonut Saksan Bundesliigan verkkosivuilla .

Seitsemän vuotta Saksan Bundesliigaa pelannut Thorgan Hazard pelaa Borussia Dortmundissa hyökkäävässä roolissa. Maajoukkueessa pelipaikka on kuitenkin löytynyt laitapelaajana. Hyökkäyksessä ei ole tilaa niin kauan, kun vuoden 2018 MM-kisojen toiseksi parhaaksi pelaajaksi valittu Eden Hazard on maajoukkueessa.

– Olemme veljeksiä, mutta maajoukkueessa olemme kilpakumppaneita, Thorgan Hazard myönsi neljä vuotta sitten.

Kultaisen sukupolven paras mahdollisuus

Vielä 2009 Belgian sijoitus oli maailmanlistalla 66:s. Esimerkiksi alkulohkon päätösvastustaja Suomi oli tuolloin 55:s ja näiden EM-kisojen alkaessa 54:s. Vuosien 2009–2013 aikana Belgia nousi maailmanlistalla 55 sijaa 11:nneksi. "Kultainen sukupolvi" on nostanut maan pysyvästi kärkikymmenikköön ja nykyiseksi listaykköseksi asti.

– Joukkueessa on paljon pelaajia vuonna 1993 syntyneiden ikäluokasta. Minä, Michy (Batshuayi), Yannick (Ferreira Carrasco), Romelu (Lukaku) ja muut olemme pelanneet nuorisomaajoukkueissa pitkään yhdessä, Thorgan Hazard selitti ennen EM-kisoja lehdistölle.

– Meitä voi kutsua kultaiseksi sukupolveksi. Joukkuetta voi perustellusti sanoa Belgian historian parhaaksi. Voittaminen yhdessä olisi kirsikka kakun päälle.