Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelituntuman puute on vaikuttanut Teemu Pukin EM-esityksiin – "Nilkka on hyvässä kunnossa"

Hyökkääjä Teemu Pukki myöntää, että pelituntuman puute on vaivannut häntä jalkapallon miesten EM-turnauksessa. Pukki kärsi nilkkavammasta, josta hän toipui ennen turnauksen alkua.

– Nilkka on hyvässä kunnossa eikä ole häirinnyt pelaamista. Siihen olen tosi tyytyväinen. Olin ilman futista viisi viikkoa, ja se näkyy vähän siinä, ettei pelituntuma ole paras mahdollinen, Pukki kertoi lauantaina tiedotustilaisuudessa Terijoella eli Zelenogorskissa.

Pukki sanoi huomanneensa pelitauon vaikutuksen Huuhkajien EM-avauksessa Tanskaa vastaan.

– Oli pakko pyytää vaihtoa, kun voimat loppuivat jaloista, hän myönsi.

Toisessa ottelussaan Suomi kohtasi Venäjän, ja siinä pelissä Pukin tuntemukset olivat Tanska-kamppailua selvästi paremmat.

– Oli enemmän virtaa ja tuntui, että toisella puoliajalla pääsin ensimmäistä kertaa turnauksessa peliin sisään. Alkoi tulla enemmän palloja ja muutama paikka. Alkoi olla fiilis, että pelituntuma lähenee haluamaani tasoa, Pukki kertasi.

Myös Huuhkajien fysioterapeutti Jari-Pekka Keurulainen kertoi lauantaina, että Pukin nilkka on kunnossa.

– Nilkka toki teipataan aina, ettei vamma uusiudu, Keurulainen muistutti.

Fiilikset nousivat takaisin kattoon

Suomi aloitti turnausurakkansa voittamalla Tanskan Joel Pohjanpalon maalilla 1–0. Venäjälle Huuhkajat hävisi 0–1, joten Pukki on ilman maalia. Molemmissa peleissä hänet otettiin vaihtoon noin varttitunti ennen loppua.

Huuhkajat päättää alkulohkon urakkansa Belgia-ottelulla, joka pelataan maanantai-iltana Pietarin stadionilla. Selvänä altavastaajana kamppailuun lähtevä Suomi etenisi voitolla varmasti ja tasapelillä todennäköisesti jatkopeleihin. Tappiokin saattaa riittää.

Belgia-kamppailun valtavista panoksista huolimatta Pukki sanoo jännittäneensä enemmän ennen Tanska-peliä.

– Venäjä-ottelua oli helpompi lähestyä. Tiedämme, että voitto Belgiasta vaatisi meiltä täydellisen suorituksen.

Pukki sanoi, että arvokisoissa pelaaminen on ollut hänen uransa suurin unelma.

– Tuli pelko, etten pääse kisoihin. Gene (Keurulainen) lupasi, että saamme nilkan kuntoon kisoihin mennessä. Se nosti fiilikset takaisin kattoon. Jos tämä olisi jäänyt väliin, se olisi varmasti harmittanut tosi pitkään. Oli sanoin kuvaamaton fiilis, kun Tanska-peli alkoi: ensimmäinen EM-ottelu ja ensimmäistä kertaa vuoteen katsojia stadionilla, Pukki kuvaili ja kehui vuolaasti Keurulaista.

Tanskaa vastaan Suomen pallollinen pelaaminen oli voitosta huolimatta olematonta. Venäjää vastaan joukkue pystyi pitämään toisen puoliajan alkupuolella paljon palloa. Venäjä toisaalta näytti tuolloin antavan Suomen tulla melko rauhassa omalle kenttäpuoliskolleen.

Pukilla oli Venäjää vastaan pari tilannetta, joissa hän oli vähällä päästä maalintekoon.

– En lähde hakemaan tekosyitä, mutta tuntuma olisi saattanut olla noissa tilanteissa erilainen, jos olisi pelejä alla.

De Bruyne tähdittää Belgiaa

Belgia on jo varmistanut jatkopaikkansa. Päävalmentaja Roberto Martinez saattaa tehdä joitain pelaajakokeiluita, mutta luultavasti hän marssittaa kentälle lähes ykkösnyrkkinsä, koska lohkovoitto on auki. Lisäksi Martinez haluaa lisää pelituntumaa esimerkiksi Kevin De Bruynelle, joka on vasta toipunut kasvovammoistaan.

– Hän on yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista. Hän on ollut Manchester Cityssä viime vuosina korkealla tasolla pelistä toiseen, Pukki sanoi belgialaistähdestä.