Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sparv ja Pohjanpalo lentävät jo Keski-Eurooppaan, päävalmentaja Kanerva lepää juhannuksen ajan – Huuhkajat palasi EM-debyytiltään Suomeen. Keskikesän juhlan alla päällimmäisenä tunteena oli pettymys

Suomen miesten jalkapallon A-maajoukkue eli Huuhkajat lensi torstaina Pietarista Helsinki-Vantaalle pienesti pettyneenä, mutta silti hitusen tyytyväisenä ja kaikkensa antaneena.

Huuhkajien rauhallinen ja analyyttinen vastuuvalmentaja Markku Kanerva asteli parikymmenpäisen toimittaja- ja kuvaajajoukon eteen tyylikkäänä kuten aina ja kertasi joukkueen EM-rupeaman otteluita Tanskaa, Venäjää ja Belgiaa vastaan.

Kokonaisuudesta päällimmäiseksi hänelle jäi taisteluista huolimatta tuloksellinen pettymys. Äkkiä Kanerva katsoi tulevaan.

– Reilu kaksi kuukautta ja olemme koolla jälleen. Kokoonnumme yhteen 30. elokuuta, Kanerva mainitsi.

Päävalmentaja ei vielä ollut ehtinyt suunnitella juhannuskuvioitaan. Kirkkaimpana toiveena oli, että EM-turnaus jatkuisi Suomen osalta myös viikonloppuna.

– Varmaa on vain, että lepään niin paljon kuin pystyn. Sunnuntai-illasta eteenpäin katson tietenkin EM-jalkapalloa, jäin siihen nyt pahoin koukkuun. Toki roolini kotisohvalla on toinen kuin mitä se oli hetki sitten suurilla stadioneilla, Kanerva kertoi.

Pohjanpalo suuntaa häähumuun

Kanervan jälkeen median eteen liikehti maalarimestari Joel Pohjanpalo. Hän puhui Kanervan tapaan pettymyksestä siihen, että EM-retki jäi kesken.

Pettymyspuheen alta pilkahti silti iloa siitä, että joukkue taisteli täysillä.

– Jatkopaikkaa haimme tosissamme. Sitä emme nyt saaneet. Olen silti iloinen siitä, kuinka mainio ja hyvähenkinen joukkue meillä EM-kisoissa oli, Pohjanpalo lausahti.

Tanska-ottelun maalistaan Pohjanpalo on puhunut kyllästymiseen saakka. Maalinsa sijaan Pohjanpalo puhui nyt kiitollisuudesta.

– Moni hyökkääjä haluaisi olla samassa tilanteessa kuin mitä minä sain nyt olla. Olen kiitollinen siitä, että sain kokea niin paljon.

Pohjanpalo on tällä erää Helsingissä vain yhden yön.

– Lennän Saksaan, häihin. Omiini en, vaan kaverini, hän tokaisi.

Sitten Pohjanpalo lepää hetken ja valmistautuu 13. elokuuta alkavaan Bundesliigan kauteen.

Sparvilla iso ikävä

Joukkueen kapteeni Tim Sparv lentää jo perjantaina Tshekin maaperälle. Koti kutsuu, koti ja perhe.

– Tyttäreni on viisikuukautinen, olen ollut kaksi kuukautta hänen luotaan poissa. Arvannet, että ikävä on suuri, Sparv sanoi.

Piakkoin Sparvin on tehtävä seuravalinta ensi kaudeksi.

– Muutamia yhteydenottoja eri seuroista olen jo saanut. Nyt minun on vain tosi tarkkaan pähkäiltävä sitä, että mikä on minulle parasta urani tässä vaiheessa ja mikä on hyväksi koko perheellemme.

EM-kisoista Sparville jäi päällimmäiseksi mieleen Venäjä-peli.

– Siitä pelistä meidän olisi pitänyt ottaa täydet pisteet. Venäjä oli lohkon heikoin.