Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisgolffari Matilda Castren meni kärkeen Texasissa perjantaina kesken jääneellä toisella kierroksella

Suomalaisgolffari Matilda Castren on mennyt johtoon naisten LPGA-kiertueen Texasissa pelattavan kilpailun toisen kierroksen jälkeen.

Kierros jäi paikallista aikaa perjantaina vielä kesken muun muassa ensimmäisenä kierroksen jälkeen johdossa olleelta Etelä-Korean Ko Jin-youngilta. Hän selvitti avauspäivän vain 63 lyönnillä ja jäi kahdeksan alle parin.

Toista kierrosta on määrä jatkaa paikallista aikaa lauantaina aamusta.

Castren takoi jo toista kertaa peräkkäin tulokseksi 66 eli viisi alle parin. Suomalaisen kahden kierroksen yhteistulos on täten 132 eli kymmenen alle parin.

– Rautani ovat olleet erittäin hyviä, Castren sanoi ja arvioi muun muassa tehneensä päivän aikana hyviä putteja.

Dallasin liepeillä pelattavassa kilpailussa toisena on tällä hetkellä eteläkorealainen Lee6 Jeongeun. Lempinimellä "Six" tunnettu pelaaja alitti toisella kierroksellaan parin kahdella lyönnillä.

Lee6 on lisännyt nimensä perään kuutosen, koska hän on korealaisen KLPGA-kiertueen kuudes Lee Jeongeun -niminen pelaaja.

Korealaisen yhteistulos on tällä hetkellä 134. Toisen kierroksensa pelanneista kolmanneksi paras yhteistulos on Ranskan Celine Boutierilla, jolla on tilillään 135 lyöntiä.

Sade ja salamointi lykkäsi kierrosta aamusta

Päivän koitosta jouduttiin lykkäämään aamulla kuudella tunnilla sateen ja salamoinnin vuoksi. Tuon ajan 26-vuotias Castren käytti muiden pelaajien kanssa jutustellen ja sääennnusteita tarkastaen.

– Vietin koko päivän täällä golfradalla. Se oli upeaa, koska koko päivän ajan oli ruokaa, ystäviä ja hengailin muiden pelaajien ja mailapoikien kanssa, hän sanoi.

– Meillä oli paljon puhuttavaa. Me tsekkasimme tutkaa viiden minuutin välein päivityksiä odottaen. Itse asiassa se (aika) kului aika nopeasti. Ruoka minut täällä lähinnä piti.