Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Castren nousi Turun golfkisan johtoon

Suomen ykkösgolfaaja Matilda Castren nousi toisena kisapäivänä naisten Euroopan-kiertueen osakilpailun kärkeen Turun Ruissalossa. Castren pelasi perjantaina kaksi alle parin ja johtaa kisaa yhdellä lyönnillä ennen Intian Diksha Dagaria.

Avauspäivän jälkeen johdossa ollut Ursula Wikström jakaa kolmatta sijaa par-tuloksella, ja ensimmäistä ammattilaiskisaansa pelaava Kiira Riihijärvi on hienosti jaetulla kuudennella sijalla tuloksella +1.

– Oli todella vaikea alku päivään. Lähestymiset eivät onnistuneet ja puttipeli sakkasi pahemman kerran, Castren harmitteli.

Päätösväylillä Castren teki pari birdieä, mikä riitti nostamaan hänet tasaisessa kilpailussa kärkeen.

– Griinit olivat melko kovia ja niitä oli tosi vaikea lukea. Myös pyörivä tuuli vaikeutti lähestymislyöntejä, Castren kertoi.

Lauantain päätöskierrokselle Castren lähtee luottavaisin mielin tavoittelemaan voittoa ja Solheim Cupin edustuspaikkaa.

– Lähden pelaamaan omaa parasta peliäni ja haluan antaa itselleni mahdollisuuden. Golfissa ei koskaan voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan.

Nuutinen oli "hukassa"

Ursula Wikströmin toisen päivän kierrokseen kului kymmenen lyöntiä enemmän kuin avauspäivänä. Wikström putosi par-tulokseen, mutta säilytti kuitenkin paikkansa kärkikolmikossa.

– Hankala päivä. Kaikki, mikä torstaina onnistui, meni tänään pieleen. Griinit olivat mielestäni vielä hitaammat kuin avauspäivänä, joten puttaaminen oli tosi vaikeaa, Wikström harmitteli.

Myös Sanna Nuutinen tuskaili griinien hitautta ja pyörivää tuulta.

– Olin melko hukassa kaikessa ja kieli keskellä suuta sai pelata, totesi vain yhden birdien tehnyt Nuutinen.

Nuutinen jakaa toisen päivän jälkeen yhdeksättä sijaa tuloksella +2 Tiia Koiviston ja Elina Nummenpään kanssa. Suomalaisista lauantain päätöskierrokselle selviytyivät myös Emilia Tukiainen, Krista Bakker, Noora Komulainen, Kerttu Hiltunen, Leena Makkonen, Tia Teiniketo ja Daniella Barrett.