Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oosthuizen uuvahti taas päätöskierroksella, Morikawa kuittasi golfin Britannian avointen voiton

Yhdysvaltojen Collin Morikawa hyödynsi golfin miesten Britannian avoimen mestaruuskilpailun päätöspäivänä Etelä-Afrikan Louis Oosthuizenin hapuilun ja nousi sunnuntaina yhden lyönnin takamatkalta kahden lyönnin voittoon. Toiseksi sijoittui Morikawan maanmies Jordan Spieth. Oosthuizen jakoi kolmannen sijan Espanjan Jon Rahmin kanssa.

Ensimmäistä kertaa Britannian avoimessa mestaruuskilpailussa pelannut Morikawa, 24, voitti urallaan toisen kerran arvoturnauksen. Viime elokuussa hän oli ykkönen PGA:n mestaruuskilpailussa San Franciscossa.

Morikawa otti ohjat käsiinsä Englannin Sandwichissä päätöskierroksen ensimmäisen yhdeksän reiän lenkin päätteeksi. Kolmen birdien putki rei'illä seitsemän, kahdeksan ja yhdeksän vei Morikawan neljän lyönnin johtoon, josta hän ei enää luopunut. Morikawa ei tehnyt kierroksellaan yhtään bogia ja pelasi päätöskierroksen 66 lyönnillä (neljä alle par-tuloksen). Yhdysvaltalaisen neljän kierroksen voittotulos oli 265 lyöntiä (–15).

Oosthuizen jatkaa voiton jahtaamista

Voitto lipesi yhden lyönnin johtoasemasta päätöspäivään lähteneen Oosthuizenin golfhansikkaasta jälleen viimeisten 18 reiän aikana. Kauden kahdessa edellisessä arvoturnauksessa Oosthuizen oli pelannut sunnuntaina kilpailun heikoimman kierroksensa ja sijoittunut toiseksi. Sama toistui taas sillä erotuksella, että tällä kertaa Oosthuizen oli kakkossijan sijaan kolmas.

Oosthuizen johti kilpailua 54 reikää, mutta par-tuloksen alittaminen kävi sunnuntaina mahdottomaksi. Kaksi bogia etuysillä tehnyt Oosthuizen jäi Morikawasta neljä lyöntiä jo kierroksen puoliväliin mennessä. Alavireisen Oosthuizenin päätöskierroksen tulos oli 71 (+1).

Oosthuizen voitti Britannian avoimen mestaruuskilpailun 2010. Sen jälkeen 38-vuotias on jäänyt viisi kertaa arvoturnauksissa toiseksi, mutta ei ole saavuttanut toista arvoturnausvoittoa.

Toiseksi sijoittunut Spieth käytti päätöspäivänä 66 lyöntiä (–4). Häntä jäävät kismittämään lauantain kaksi viimeistä reikää, joilla Spieth teki huolimattomat bogit.

Kilpailu oli miesten golfkauden neljäs ja viimeinen arvoturnaus. Tänä vuonna voittoihin ylsivät Morikawa, Rahm, Yhdysvaltojen Phil Mickelson ja Japanin Hideki Matsuyama.