Aatu Räty kiitti NHL-varauksesta ja iski neljä maalia – "Oli paikkoja tehdä lisääkin, mutta täytyy tyytyä tähän"

Paavali Pastila / STT

Kärppien ja Suomen hyökkääjälupaus Aatu Rätymuistutti lauantaina jääkiekkomaailmaa pelitaidoistaan, vaikka oululainen putosikin NHL:n varaustilaisuudessa vasta 52. pelaajavalinnaksi. Räty, 18, iski Suomen alle 20-vuotiaiden maaottelussa neljä maalia Ruotsin verkkoon vain muutama tunti sen jälkeen, kun New York Islanders varasi hänet.

Suomi kukisti Yhdysvaltain Plymouthissa pelatussa ottelussa Ruotsin 5–2. NHL-varaus, otteluvoitto ja komea maalisaldo saivat Rädyn leveään virneeseen.

– Aina on ollut unelmana päästä NHL:ään, ja nyt ollaan varauksen kanssa askeleen lähempänä. Työnteko jatkuu. Hieno peli joukkueelta vaikeista lähtökohdista, kun tulimme vasta Plymouthiin ja aikaero painaa, Räty kertoi Leijonien videohaastattelussa .

– En muista, olenko neljää (maalia) tehnyt sitten C-junnujen. Viime hattutemppu tuli B-junnuissa pari kolme kautta sitten. Nyt oli paikkoja tehdä lisääkin, mutta täytyy tyytyä tähän. Täytyy kiittää ketjukavereita, "Rondoa" (Roni Hirvonen) ja Samu Tuomaalaa.

Suomen ja Ruotsin lisäksi Plymouthin turnaukseen osallistuu Yhdysvaltain kaksi joukkuetta.

Oppia viime kaudesta

Rätyä pidettiin vielä vuosi sitten jopa koko varausikäluokan ykkösnimenä. Oululaisen viime kausi oli kuitenkin hankala, eikä hän mahtunut Antti Pennasen valmentamaan alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen.

Varauksen jälkeen Räty kertoi amerikkalaismedialle itsestään ja Kärpistä.

– En tiedä, tiedättekö te asiasta, mutta Suomen liiga ja sen pelaaminen ammattilaisena on todella haastavaa. Seura, jossa pelaan, on iso ja varakas, ja minun oli vaikeaa saada tasaisesti peliaikaa. Asiat kääntyivät kuitenkin parempaan suuntaan kauden lopulla, ja opin paljon, Räty valaisi Islandersin julkaisemassa haastattelussa .

Kärppien vahvasta juniorimyllystä kakkoskierroksen NHL-varauksen saivat Rädyn lisäksi Tuomaala (46. varaus) ja Ville Koivunen (51). NHL-seurojen ensimmäinen suomalaisvalinta kohdistui Ässien puolustaja Aleksi Heimosalmeen, jonka Carolina Hurricanes valitsi numerolla 44.

Kommentoi

Mainos: Itä-Häme

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut