Olympiatulen sytyttäneen tennistähti Osakan kultaunelma mureni

Olympiatulen perjantain avajaisissa sytyttäneen Japanin tennistähden Naomi Osakan unelma olympiavoitosta kotikisoissa mureni tiistaina, kun hän putosi naisten kaksinpelistä Tokion olympialaisissa.

Osaka hävisi kolmannen kierroksen ottelun Tshekin Marketa Vondrousovalle suoraan kahdessa erässä. Maailmanlistalla sijalla 42 oleva Vondrousova oli 68 minuuttia kestäneessä kamppailussa parempi lukemin 6–1, 6–4 ja eteni puolivälieriin.

Osakan peliesitys takkusi heti alusta lähtien, ja japanilainen teki tavallista enemmän virheitä. Hän menetti syöttönsä heti ottelun ensimmäisessä pelissä, ja Vondrousova mursi Osakan syötön avauserässä vielä kaksi kertaa sen jälkeen.

Toisessa erässä Osaka otti etulyöntiaseman syötönmurrolla, mutta tshekkivastustaja tasoitti puntit omalla murrollaan. 4–5-tilanteessa Osaka selvitti kaksi ottelupalloa, mutta kolmas oli liikaa. Vondrousovan voitto sinetöityi, kun Osakan rystylyönti meni leveäksi.

Nelinkertainen grand slam -voittaja ja maailmanlistan kakkonen Osaka oli yksi turnauksen suurimmista voittajasuosikeista, ja hän on kansainvälisesti tunnetuimpia japanilaisurheilijoita.

Maailmanlistan ykkönen, Australian Ashleigh Barty oli pudonnut kaksinpelistä jo avauskierroksella. Neljästä kärkisijoitetusta mukana on enää Ukrainan Elina Svitolina.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut