Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maria Huntingtonin ottelu kääntyi aitajuoksun jälkeen alavireiseksi – tekniikka piiputti korkeudessa, kuulantyöntö alkoi kahdella yliastutulla

Seitsenottelija Maria Huntington aloitti Tokion olympialaisissa ottelu-urakkansa lupaavasti. Hän juoksi 100 metrin aidat kauden parhaaseen aikaansa 13,20, mutta päivän loput lajit olivat hänelle vaikeampia.

Huntington on neljän lajin jälkeen kilpailussa 14:ntenä 3 699 pisteellään, eikä hätyyttele kilpailussa ennätystään 6 339 tai Satu Ruotsalaisen Suomen ennätystä 6 404.

– Aidat meni hyvin, mutta muut lajit eivät olleet yhtä hyviä, Huntington totesi raskaan päivän päätteeksi.

Huntington ylitti korkeudessa hieman alakanttiin 180, työnsi kuulaa heikosti 12,49 ja päätti päivän 200 metrillä aikaan 24,50.

– Korkeushypyssä tuli 183:sta teknisesti huonoja hyppyjä. Ei vaan ollut tatsia siihen hommaan, Huntington tunnusti.

Stadionilla oli korkeushypyn aikaan todella kuuma, mutta se ei yllättänyt ottelijoita.

– Oli se lämpöinen hypätä. Toisaalta olin myös varautunut siihen, että on lämmintä. Se vei vähän voimia, mutta niin se vei muiltakin, Huntington totesi.

Kiperä tilanne kuularingissä

Kuulantyönnön Huntingon aloitti kahdella yliastutulla.

– En vaan pysynyt ringissä, Huntington totesi.

– Kävi niin, että jalanvaihdossa jalka meni pukkijalaksi sillä tavalla, ettei se päässyt pyörimään. Sen takia ne menivät yli. Oli se tiukka paikka, muttei lopulta mikään katastrofitulos.

Kahdensadan metrin juoksussa Huntington jäi vain sadasosia kauden parhaastaan.

– Ihan ok, mutta loppu sakkasi niin kuin aina.

Ottelu jatkuu pituushypyllä kello 9.40 paikallista aikaa eli 3.40 Suomen aikaa.

– Nyt mahdollisimman nopsaan syömään ja nukkumaan. Toivotaan, että huomenna kulkee. Ei auta kuin taistella, Huntingon kaavaili.