Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maria Huntingtonin ottelu kangerteli alusta 800 metriin – päätöslajista heltisi ainoa ennätys

Ottelija Maria Huntingtonin kahden päivän urakka Tokion olympialaisissa alkoi kohtuullisen hyvin 100 metrin aitajuoksussa, mutta jatkui alavireisenä siitä eteenpäin. Lopputuloksissa Huntington oli 6 135 pisteen tuloksella 17:s .

Huntington jäi yli 200 pistettä ennätyksestään 6 339.

– Ei tullut pisteitä, joita tulin täältä hakemaan, Huntington totesi.

Huntington aloitti toisen päivän kurjasti, kun hän jäi pituudessa 43 senttiä ennätyksestään tuloksella 610. Suomalaisen paras ponnistus oli niukasti yliastuttu. Myös keihäs meni alakanttiin tuloksella 42,91. Viimeisessä lajissa eli 800 metrin juoksussa hän kirjautti urakan ainoan ennätyksensä lukemiin 2.19,28.

– Olen itsestäni ylpeä, kun pystyin juoksemaan 800 metrillä ennätyksen. Oli jo vähän luovuttamisfiilis, kun kaikki lajit olivat menneet siihen asti alakanttiin, Huntington tunnusti.

Huntington koki, ettei hänen suoritusvarmuutensa ollut riittävä.

– Olin mielestäni latautunut hyvin, mutta tekniset lajit sakkasivat. Olin niissä epävarma.

Belgian Nafissatou Thiam otteli toisen peräkkäisen olympiavoiton 6 791 pisteellä. Hollannin Anouk Vetter kuittasi hopean tuloksella 6 689. Emma Oosterwegel hankki Hollannille myös pronssin, kun hän ohitti päätöslajissa Belgian Noor Vidtsin.