Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henkisistä paineista kärsinyt Naomi Osaka palasi tennismedian eteen, eikä erimielisyyksiltä vältytty

Naomi Osaka kohahdutti tennismaailmaa kesän alussa, kun japanilaistähti ilmoitti boikotoivansa Ranskan avoimen tennisturnauksen lehdistötilaisuuksia mielenterveydellisiin syihin vedoten. Maanantaina, reilut kaksi kuukautta myöhemmin, maailmanlistan kakkospelaaja Osaka palasi tennismedian eteen Cincinnatin WTA-turnauksessa Yhdysvalloissa.

BBC:n mukaan etäyhteyksin järjestetty lehdistötilaisuus sujui aluksi jouhevasti, kunnes Cincinnati Enquirer -sanomalehden kolumnisti kysyi Osakalta, miten hän tasapainoilee median tuoman hyödyn ja puhumattomuuden välillä. Osaka pyysi kysyjältä tarkennusta kysymykseen, ja kaksikko keskusteli aiheesta rauhalliseen sävyyn.

Sananvaihdon jälkeen Osaka alkoi itkeä ja mediatilaisuus keskeytettiin toviksi ennen kuin japanilainen palasi vastaamaan kysymyksiin englanniksi ja japaniksi.

– Cincinnati Enquirerin kiusaaja on esimerkki siitä, miksi pelaajien ja median suhteet ovat niin kireät tällä hetkellä. Kaikki Zoomissa olleet ovat sitä mieltä, että hänen sävynsä oli väärä ja tarkoituksenaan vain pelotella. Todella kauhistuttavaa käyttäytymistä, Osakan agentti Stuart Duguid sanoi tennistoimittaja Ben Rothenbergin mukaan .

Osaka sai Ranskan avointen mediaboikotista sakot, ja häntä uhattiin myös hylkäyksellä. Cincinnatin turnaus on japanilaiselle toinen Pariisin arvoturnauksen jälkeen. Tokion olympialaisissa 23-vuotias tähti sytytti olympiatulen, mutta mitalihaaveet kariutuivat tappioon naisten kaksinpelin kolmannella kierroksella.

Osakan isä on haitilainen ja äiti japanilainen. Viikonloppuna pelaaja lupasi lahjoittaa Cincinnatin turnauksen palkintorahansa Haitin maanjäristyksestä kärsineille.