Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myrsky vesilasissa Peliittojen Cup-avauksen alla

Sopasen ja Bredenbachin tryout-sopimukset ovat täysin sääntöjen mukaisia.

Itä-Hämeen uutinen Vili Sopasen ja Tyler Bredenbachin ottelukohtaisista sopimuksista Peliittojen kanssa nostatti laineita Mestis-piireissä.

Peliittojen päävalmentajan Hannes Hyvösen mukaan kyse oli hieman laimennetusti sanottuna jopa pienimuotoisesta "kakkamyrskystä".

Peliitat saa Liigasta tutut järeät vahvistukset

Käytännössä kyse oli siitä, että jutusta saattoi halutessaan saada käsityksen, että Sopanen ja Bredenbach olisivat Peliittojen mukana vain treenaamassa, mutta varsinaisia töitä he hakisivat muualta. Sekään ei olisi vielä sääntörikkomus, mistä Peliittojen on pahimmillaan syytetty. Sääntöjen mukaan Suomen Cupissa ei saa peluuttaa pelaajia, joilla on voimassa oleva sopimus muualle, mitä kummallakaan pelaajalla ei ole.

Itse asiassa Sopasen ja Bredenbachin pelaaminen perjantaina Ketterää vastaan ei ole edes sääntökirjan hengen vastaista, sillä molemmat ovat harjoitelleet Peliittojen mukana jo kolme viikkoa ja he ovat tehneet Peliittojen kanssa asianmukaiset tryout-sopimukset.

Se, ovatko Sopasen ja Bredenbachin tryout-sopimukset uskottavia, on kuitenkin toinen kysymys, mutta siitäkään ei voi löytää mitään sääntöjen vastaista.

Sopan syy lienee siinä, että yli 600 ottelua Liigassa pelannut Sopanen ja lähes 300 Liiga-ottelun Bredenbach eivät ole tyypillisiä Mestis-joukkueen tryout-pelaajia.

Jos kurkataan kuitenkin pintaa syvemmälle, niin Lahdessa asuvat 33-vuotias Sopanen ja 36-vuotias Bredenbach tarvitsevat juuri nyt harjoittelu- ja pelipaikkaa, minkä Peliitat on heille ilomielin tarjonnut.

– Katsotaan, miten heillä fysiikka kestää. Tyler alkaa olla kohta lähellä eläkeikää. Vili ei ole pelannut puolitoista vuotta sitten tehdyn lonkkaleikkauksen jälkeen peliäkään, mutta hän koittaa vielä päästä pelikuntoon, mikä tulee olemaan haastavaa, Hyvönen sanoo.

Niin Sopanen kuin Bredenbachin ovat tottuneet saamaan pelaamisestaan hyvää palkkaa, millaista Peliitoilla ei ole mahdollisuus tarjota. Siitä huolimatta nykyinen tilanne on kummallekin osapuolelle suotuisa, eikä sekään olisi mahdottomuus, että jompikumpi tai jopa molemmat pelaajat pelaisivat Peliitoissa vaikka pidemmänkin jakson.

– Tietenkin otamme tästä hyödyn irti ja katsomme päivä kerrallaan, että mitä saamme aikaan. Heistä on iso apu meidän nuoremmille pelaajille, Hyvönen sanoo ja muistuttaa päijäthämäläisestä yhteistyöstä, mikä saattaisi mahdollistaa Sopasen ja Bredenbachin tasoisten pelaajien pelaamisen Peliitoissa.

– Tuon ikäisillä pelaajilla menee oma aikansa vammoista paranemiseen ja pelituntuman uudelleen hakemiseen. Tilanne on se, että pojat ovat meillä tryout-sopimuksella antamassa näyttöjä ja keskustelua käydään molempien kanssa alkavan kauden otteluista, Hyvönen muistuttaa.

Siinäkään ei olisi mitään väärää, jos Sopanen ja Bredenbach kävisivät Peliitoissa vain pyörähtämässä ja laittamassa itsensä pelikuntoon, sillä Mestiksestä lienee vaikea löytää pelaajaa, joka ei haaveilisi Liigan tai ulkomaiden parrasvaloista ja tilipusseista.