SB Heinolan kausi käynnistyy ryminällä

SB Heinola vieraili viime marraskuussa Loviisassa hieman ennen sarjan keskeytystä. Tuolloin Loviisa oli parempi lukemin 2-0. Jarkko Jyrkkämäki

Janne Pussila

SB Heinola aloittaa torstaina urakkansa salibandyn miesten Suomisarjassa, kun Vierumäki Areenalle saapuu Loviisan Tor.

SB Heinolan päävalmentaja Jussi Mäenpää kertoo, että ainakin hän on erittäin innoissaan siitä, kun tosipelit viimein alkavat.

– Yritin vähän kysellä pojilta maanantain treeneissä, että onko heilläkin hirveä tärinä päällä, mutta heitä lähinnä nauratti. Kyllä sitä intoa taitaa kuitenkin olla heilläkin, sillä edellisesti virallisesta sarjaottelusta on jo kymmenen kuukautta.

Koronan vuoksi kesken jääneellä viime kaudella SB Heinola kohtasi Loviisan Torin vain kerran. Loviisassa pelattu ottelu päättyi lukemin 2–0.

Loviisan Tor on nostettu ennakkokaavailuissa erääksi sarjan ennakkosuosikeista, joten SB Heinola pääsee heti alkuun todelliseen testiin.

– Meillä on ihan huikea avausvastustaja ja saamme heti kärkeen älyttömän kovan tason mittarin.

Loviisan riveissä pelaa muun muassa maajoukkueestakin tuttu Niklas Niiranen, mutta Mäenpään mukaan hän ei saa erityishuomioita. Loviisan riveissä pelaa myös SB Heinolasta tuttu Jarkko Aallonen.

– Pelaamme omaa peliämme, kuten aina. Ei näitä voi alkaa miettiä, sillä joka jengissä on joku starapelaaja, paitsi ehkä meillä.

Mäenpää mainitsema oma peli tarkoittaa jo viime kaudelta tuttua aktiivista pelitapaa puolustuksessa, minkä pitäisi olla kunnossa. Tämän illan hyökkäyspään kuviot ovat kuitenkin vielä osin arvoitus myös päävalmentajalle.

– Puolustuspeli alkaa olla uomissaan ja siitä meitä viime kaudellakin kiiteltiin. Oma pallollinen peli on vielä vähän kesken, joten sieltä voi tulla yllätyksiä ihan kaikille.

Vaikka SB Heinolalta puuttuukin ainakin toistaiseksi muista erottuva tähtipelaaja, on joukkueessa monta pelaajaa, joissa on potentiaalia nousta sellaiseen asemaan. Tällä hetkellä kokoonpano näyttää kuitenkin haavoittuvalta. Riku Salon nilkka naksahti maanantain treeneissä eikä hän ole hetkeen pelikunnossa. Henri Silfstenin selkä reistailee ja Tomi Haikosella on murheita reiden kanssa. Hidasteista huolimatta kaksikko pelaa sarja-avauksessa. Lisäksi flunssa on kaatanut muutaman pelimiehen.

– Kyllä me saadaan juuri 15 kenttäpelaajaa ja onneksi meillä on farmisopimus oman seuran akatemian kanssa, joten saamme sieltä muutaman kaverin vaihtopenkille mahdollisia pelin aikaisia loukkaantumisia ajatellen, Mäenpää kertoo.

Tähtipelaajilla kuorrutetun kovan salibandyjoukkueen lisäksi Loviisasta saapunee Vierumäelle myös uskollinen ja äänekäs kannattajajoukko, sillä salibandy on ollut perinteisesti suuri laji Loviisassa.

– Loviisan mukana on yleensä tullut melkein bussilastillinen faneja mukana, jotka pitävät kyllä ääntä ja nostavat tunnelmaa. Itse ihmettelin jo 90-luvulla Loviisassa pelaajana vieraillessani, kun katsomossa raikui kannatuslaulut ja palosireeni ulisi. Palosireeni taitaa tulla edelleen fanien mukana vieraspeleihinkin, Mäenpää ihastelee loviisalaista salibandykulttuuria.

Viime kaudeksi perustettu Suomisarja on salibandyn kolmanneksi korkein sarjataso. Sarja pelataan kolmessa lohkossa. SB Heinola pelaa 13 joukkueen C-lohkossa, missä pelataan kaksinkertainen sarja.

Lohkojen sijoille 1.–2. sijoittuneet etenevät Divarikarsintoihin yhdessä Divarin runkosarjan sijoille 11.–12. sijoittuneiden joukkueiden kanssa.

Lohkojen sijoille 9.–10. sijoittuneet karsivat paikastaan Suomisarjaan. Lohkojen sijoille 11.–13. sijoittuneet putoavat 2.divisioonaan.

SB Heinolan lohkossa pelaa Happee Steamers Jyväskylästä, Kosken Dynamo Hollolasta, LeBa-96 Truckers Kontiolahdelta, Loviisan Tor, O2-Jyväskylä Akatemia, PSS Porvoosta, Imatran Troopers, Sudet SB Kouvolasta, Hatsina Mikkelistä ja VehVe Kuopiosta.

Suomisarja

SB Heinolan ottelut

16.9. SB Heinola – Loviisan Tor

25.9. PSS – SB Heinola

2.10. LeBa-96 Truckers – SB Heinola

8.10. SB Heinola – Kosken Dynamo

15.10. SB Heinola – Troopers

23.10. VehVe – SB Heinola

28.10. Sudet SB – SB Heinola

4.11. SB Heinola – Happee Streamers

12.11. SB Heinola – O2-Jyväskylä Akatemia

19.11. Hatsina – SB Heinola

17.12. Loviisan Tor – SB Heinola

5.1. SB Heinola – PSS

15.1. SB Heinola – LeBa-96 Truckers

21.1. Kosken Dynamo – SB Heinola

28.1. Troopers – SB Heinola

13.2. SB Heinola – Sudet SB

19.2. Happee Streamers – SB Heinola

23.2. O2-Jyväskylä Akatemia – SB Heinola

2.3. SB Heinola – Hatsina

12.3. SB Heinola – VehVe

Kommentoi

Palvelut