Kärpät murskasi Ässät Porissa– Mika Pyörälä iski juhlapelissään hattutempun

Kärppien ykköstykki oli hattutempun tehnyt 40-vuotias Mika Pyörälä. Timo Heikkala / LEHTIKUVA

Juhani Liuhala / STT

Ässien ja Kärppien peli jääkiekkoliigassa ratkesi lauantaina jo ensimmäisessä erässä jälkeen. Kärpät iski siinä viisi maalia, ja ottelu päättyi tylysti Ässien tappioon 1–7.

Ässien maalilla aloitti toisen pelinsä tällä kaudella pelannut venäläisvahti Konstantin Volkov, eikä jälki ollut tälläkään kertaa lähellekään toivottua. Kaksi päästettyä maalia noin kolmessa minuutissa ja mies vaihtoon. Sama tapahtui ensimmäisessä pelissä, jossa hän sai torjua avauserän.

Kaikkein suurin ero joukkueiden välillä oli kuitenkin erikoistilannepelaamisessa. Kärpät pääsi viisi kertaa ylivoimalle ja teki viisi ylivoimamaalia.

– Ylivoimamme on ollut hyvää alkukaudella. Olemme saaneet paljon maalipaikkoja, ja siinä on koko ajan oikeanlaista juonta. Nyt tietysti tehokkuus oli huikealla tasolla, Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola sanoi.

Kärppien ykköstykki oli hattutempun tehnyt 40-vuotias Mika Pyörälä. Hän kruunasi suorituksellaan uransa 700. ottelun liigan runkosarjassa.

– Hänen arvonsa on meille todella iso edelleen. Sitä on vaikea edes mitata. Hän on voittanut seuralle paljon ja uhrautunut joukkueen puolesta eri tavoilla varmaan miljoona kertaa, Mikkola kehui.

Kommentoi

Mainos: Itä-Häme

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut