Huuhkajien peluri pääsi jälleen maalin makuun MLS:ssä ja teki seurahistoriaa

Kuvassa Minnesota Unitedin Robin Lod huhtikuussa ottelussa Real Salt Lakea vastaan. AFP / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Suomalaisjalkapalloilija Robin Lod jatkoi väkevää pelivirettään Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa, kun hän teki Minnesotan avausmaalin ottelussa Houstonia vastaan. Lod osui jo 51 sekunnin pelin jälkeen saatuaan mainion syötön Franco Fragapanelta ja pujahti maalintekoon puolustajien välistä.

Sarjan verkkosivujen mukaan Lodin maali on Minnesotan seurahistorian nopein MLS:ssä. Minnesota osui avausjaksolla toisenkin kerran, kun Ethan Finley tuplasi johdon ja sinetöi 2–0-voiton sunnuntain vastaisena yönä pelatussa ottelussa.

Täysosuma oli Lodille kauden seitsemäs ja syntyi makeaan paikkaan. Hän osui heinä-elokuun taitteessa viiden ottelun jakson aikana neljästi ennen loukkaantumistaan ja oli sitten sivussa viidestä ottelusta. Häneltä jäivät väliin myös syyskuun MM-karsintaottelut.

Reilu viikko sitten Lod palasi tositoimiin, tuli ensimmäisessä ottelussa vaihdosta kentälle ja jäi tehoitta. Toisessa ottelussa hän oli avauskokoonpanossa ja syötti yhden täysosuman.

Houstonia vastaan suomalainen pelasi jo täydet minuutit ja teki voitto-osumaksi lopulta jääneen maalin. Lod kunnostautui voitto-osumien tekijänä jo ennen loukkaantumistaan, kun hän teki tehojaksonsa aikana kolme voittomaalia.

Kommentoi

Palvelut