Zlatan täyttää sunnuntaina 40 vuotta: "Urani päätyttyä haluan kadota"

Zlatan on loukkaantumisista huolimatta pystynyt hämmentäviin taidonnäytteisiin AC Milanissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Ruotsin jalkapallosuuruus Zlatan Ibrahimovic täyttää sunnuntaina 40 vuotta. Tähden ura alkaa vääjäämättä kääntyä loppusuoralle, mutta kuinka kauan Zlatan jaksaa vielä hämmästyttää taidoillaan? Vieläkö hänet nähdään kentällä ensi vuoden lopulla pelattavassa MM-lopputurnauksessa, jos Ruotsi sinne asti yltää?

Zlatan pystyy tuskin itsekään vastaamaan, millaisiksi hänen uransa viimeiset kuukaudet tai vuodet muodostuvat. Loukkaantumiset ovat kiusanneet häntä entistä useammin, mutta silti hän on pystynyt hämmentäviin taidonnäytteisiin italialaisessa AC Milanissa.

France Football -lehden parin viikon takaisessa haastattelussa ruotsalaistähti mietiskeli aikaa uran jälkeen ja myönsi ajattelevansa lopettamista hämmentyneenä.

– Lopettaminen kauhistuttaa, sillä mitä teen sen jälkeen? En ole vielä siinä vaiheessa, enkä halua ajatella lopettamista, Ibrahimovic puntaroi.

Ibrahimovic teki läpimurtonsa Malmössä kaudella 2000 ja on sittemmin yltänyt huikeaan uraan Hollannissa, Italiassa, Espanjassa, Ranskassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Milaniin hän palasi viime vuonna Los Angelesista, ja italialaisseurassa hän tuntee olonsa ehkä kotoisemmaksi kuin muualla.

– Olen ylpeä saavutuksistani. Minulle sanottiin nuorena, etten ole riittävän hyvä. Täällä olen silti edelleen, 39-vuotiaana, Ibrahimovic muistutti France Footballille.

– Urani päätyttyä haluan kadota. Olen elänyt tätä elämää niin kauan, ja tiedän, mitä olen käynyt läpi fyysisesti ja henkisesti. Haluan kadota ja nauttia elämästäni, Zlatan suunnitteli.

Valtava motivaatio

Vielä ei silti ole lopettamisen aika. Milanin valmentaja Stefano Piolo kuvaa Zlatania mestariksi, jolla on valtava motivaatio.

– Hän huoltaa kehoaan tarkasti. Ajoittain hän on väsynyt, mutta hän ei koskaan epäonnistu, Piolo kuvasi.

Maanantaina Ruotsin päävalmentaja Janne Andersson aikoo valita Zlatanin taas joukkueeseen, jolla Ruotsi jatkaa ensi viikolla MM-karsintaottelujaan. B-lohkossa Espanjan takana toisena oleva Ruotsi kohtaa lauantaina kotonaan Kosovon ja tiistaina Kreikan.

Ruotsin maajoukkueessa Zlatan lopetti kertaalleen vuonna 2016, mutta palasi sinikeltaisiin viime maaliskuussa.

Kommentoi

Palvelut