Kärppien Galimov löi niukasti SaiPa:n Westerholmin urakkamaalivahtien taistossa

Matti Ahola / STT

Kärppien ja SaiPa:n jääkiekkoliigan kohtaamisessa lauantaina Oulussa olivat vastakkain maalivahdit, jotka ovat pelanneet joukkueidensa kaikki pelit tällä kaudella.

Ottelu oli sikäli erikoinen, että avauserässä SaiPa:n Niclas Westerholm torjui peräti 18 kertaa. Jatkossa selvästi työllistetympi oli Kärppien Stanislav Galimov.

Galimov otti pelistä kuvainnollisen voiton, kun Kärppien Saku Mäenalanen ratkaisi pelin jatkoajalla 2–1-maalillaan. Erinomaisen esityön teki Kärppien huippupuolustaja Atte Ohtamaa.

– Totta kai tappio harmittaa, mutta oli hienoa nähdä kuinka mallikkaasti pelasimme viimeiset 40 minuuttia. Se on tuon näköistä, kun pääsemme pelin päälle ja pelaamme omilla vahvuuksillamme, SaiPa-vahti Westerholm sanoi.

Ykkösvahtien hyvän vireen ansiosta Kärppien ja SaiPa:n muille veskareille ei ole lohjennut peliminuutteja alkukaudella. Kärppien varamaalivahti oli lauantaina 17-vuotias huippulupaus Niklas Kokko. Normaalisti Kärppien kakkosmaalivahtina toimii Joel Blomqvist, joka torjui torstaina Hermeksen maalilla Mestiksessä.

SaiPa:n varavahtina on ollut 19-vuotias Juho Markkanen, joka on saanut peliminuutteja seuran U20-joukkueessa.

Kommentoi

Mainos: Itä-Häme

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut