Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Granlund juonitteli Nashvillen jatkoaikavoiton

Mikael Granlund järjesti upealla syötöllään Nashville Predatorsille vierasvoiton tiistain NHL-ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Matt Duchene sipaisi Granlundin nappisyötöstä 3–2-voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu minuutti 37 sekuntia.

Tilanne alkoi aueta, kun ruotsalaispuolustaja Mattias Ekholm punnersi laidassa kiekon Granlundille. Juonikas suomalaishyökkääjä ajoi kohti kotijoukkueen Jacob Markströmin vartioimaa maalia, näytti valmistautuvat laukaukseen, mutta siirsi kiekon tarkasti Duchenen mailan lapaan.

Pökkelöksi uupunut Duchene veti kiekon tarkasti Markströmin maalin etummaiseen ylänurkkaan.

– En ole tainnut olla viittä kertaa useammin vaihdossa niin väsynyt kuin siinä tilanteessa, Duchene kuvasi NHL:n nettivisuilla tilannetta, jossa ei ollut enää saada jalkojaan liikkeelle.

– Olin lähinnä nojailemassa mailaan puolustusalueella, kun "Ekky" ja "Granny" pakottivat minut liikkeelle. Ajattelin mennä vaihtoon, mutta roikuin mukana ja Granny asensi kiekon upeasti lapaani.

Saros loisti maalilla

Granlund sai syöttöpisteen myös Nashvillen toisesta maalista, mutta hän jakoi voitosta kiitoksen maalivahti Juuse Sarokselle. Predatorsin suomalaisvahdille kertyi pelissä 38 torjuntaa, kun joukkue otti neljännen perättäisen voiton.

– Uskomatonta maalivahtipeliä, Granlund kehui Sarosta.

– Tässä liigassa ei saa voittoja helposti, eikä niitä pyydellä anteeksi, mutta tänään emme olleet läheskään parhaimmillamme. Saimme kuitenkin maalivahdiltamme superhyviä torjuntoja, löysimme keinot voittaa ja otimme ottelusta isot pisteet.

Duchene vahvisti Granlundin arvion Saroksesta.

– "Juice" pelasi mahtavasti. Hän oli tänään paras pelaajamme, Duchene suitsutti.

Ottelu oli Granlundin, 29, NHL-uran 600:s runkosarjapeli. Hänellä on niistä 387 tehopistettä 126 maalista ja 261 maalisyötöstä.

---

Lähteenä: NHL