Jallow häkeltyi hurjasta SE-parannuksesta: "En voinut uskoa mitään tällaista"

Mimosa Jallow on parantanut 100 metrin selkäuinnin Suomen ennätyksen 56,81:een lyhyen radan EM-kisoissa Venäjällä. Jallow sijoittui matkan EM-finaalissa viidenneksi.

Jallow alitti 25 metrin altaassa ensimmäisenä suomalaisnaisena 57 sekunnin rajan. Eilen hän ui matkan edelliseen SE-aikaan 57,23, joten finaalissa tulos parani huimasti 0,42 sekuntia.

– En tiedä edes, mitä ajattelen. En voinut uskoa mitään tällaista. Mietin ennen uintia, että jos pääsen edes lähelle eilistä SE-aikaa, niin olen tyytyväinen. Olen tosi iloinen, että pystyn sadalla metrillä tällä tavalla taistelemaan mukana ja vielä lyhyellä radalla. Tämä lupaa kyllä superhyvää pitkälle radalle, Jallow iloitsi Uimaliiton tiedotteessa.

EM-kultaan ui Hollannin Kira Toussaint ajalla 55,76. Mestaruus oli hänelle Kazanin kisojen kolmas. Pronssi heltisi ajalla 56,40, joten Jallow jäi mitalivauhdista 0,41 sekuntia.

– Minua jännitti todella paljon tähän iltaan lähdettäessä, ja kroppa oli tosi juminen. Mietin etukäteen, että lähden kovaa ja toivon, että viimeinen piikki (25 metriä) tulee sieltä. Pystyin lähtemään kovaa, mutta rennon tuntuisesti. Kun antaa vaan mennä, niin kyllä se sieltä tulee. Nyt kropassa tuntuu kyllä todella pahalta, Jallow kertoi noustuaan altaasta.

Jallowille finaaliuinti oli toinen ja Suomen ennätys kolmas Kazanissa. Perjantai-iltana hän ui 50 metrin selkäuinnin finaalissa viidenneksi SE-ajalla 26,33.

Hulkko ja Kivirinta finaaliin räyhäämään

Kisojen päätöspäivänä Kazanin EM-altaassa nähdään finaalissa ainakin kaksi suomalaista, sillä Ida Hulkko ja Veera Kivirinta etenivät 50 metrin rintauinnissa loppukilpailuun. Hulkko oli välierässään toinen ajalla 29,68 ja Kivirinta kolmas samassa erässä. Kivirinta alitti ensi kertaa 30 sekunnin rajan ja ui ajan 29,85.

– Olen 4–5 vuotta odottanut 30 sekunnin alitusta, niin nyt se vihdoin tuli. Lopussa on vielä vähän parannettavaa, ja käännös ei mennyt kauhean hyvin, mutta ei voi kun olla tyytyväinen, Kivirinta kommentoi Uimaliiton Twitterissä .

Välierien aikavertailussa Hulkko oli kolmas ja Kivirinta kuudes. Matkan nopein oli Venäjän Nika Godun ajalla 29,57.

– Huomattavasti parempi uinti kuin aamulla, jolloin minulla oli vähän kisafiilis hukassa. Edelleen oli ongelmia käännöksen kanssa, ja jouduin tulemaan vähän pitkältä. Ajasta sain hyvin napattua pois, ja finaaliin lähdetään räyhäämään Veeran kanssa, Hulkko kommentoi Uimaliiton Twitterissä .

Brännkärr alitti taas Sievisen SE:n

Ronny Brännkärr ui ensimmäisenä suomalaismiehenä alle 53 sekunnin vauhtia, kun matkana on 100 metrin sekauinti lyhyellä radalla. Brännkärr kellotti Kazanissa EM-uintien välierässä matkan aikaan 52,97. Hän oli eränsä neljäs, mutta välierien yhdeksäs sija ei riittänyt pääsyyn huomiseen loppukilpailuun.

Matkan entinen SE oli lajin suomalaislegendan Jani Sievisen 53,10 vuodelta 1996.

– Uinnissa meni kaikki aika hyvin, paitsi käännös selkäuinnista rintauintiin. Ajasta on todella hyvä fiilis! Tavoite on jatkossa rikkoa vielä lisää SE-aikoja, Tampereella harjoitteleva Brännkärr kommentoi Uimaliiton Twitterissä .

Aiemmin tänä syksynä Brännkärr vei Sieviseltä myös lyhyen radan Suomen ennätyksen 100 metrin selkäuinnissa.

Kemin Työväen Uimareita edustava Brännkärr on finaalin ensimmäisellä varasijalla. Toisella varasijalla finaaliin on Olli Kokko miesten 50 metrin rintauinnissa, sillä hän oli välierien kymmenes.

Kokko paransi matkan Suomen ennätystä kaksi kertaa saman päivän aikana. Kokko ui ensin aamulla SE:n 26,40, mutta paransi välierissä vielä 26.35:een.

– Nyt oli vähän enemmän malttia kuin aamulla. Aamulla oli hirveää häsläämistä, ja nyt oli parempi suoritus. Aikaa vain tippuu, ja en tiedä mistä tämä tulee, Kokko kommentoi Uimaliiton Twitter-tilillä .

Lauantai-illan viimeisenä suomalaisena EM-altaaseen hypännyt Laura Lahtinen oli 50 metrin perhosuinnin välierissä 16:s ja karsiutui loppukilpailusta. Lahtinen ui ajan 26,41, jolla hän paransi alkuerien aikaansa viidellä sekunnin sadasosalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut