Päävalmentaja luottaa viestissä miesten pronssisaumaan

Maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja löysi maailmancupin ainoiden viestikisojen takaa useita ilonaiheita sunnuntaina Lillehammerissa. Iivo Niskanen vahvisti hiihtokuntonsa edellispäivän keskeytyksen jälkeen, ja mieshiihtäjät ilmoittautuivat kamppailuun Pekingin olympialaisten pronssimitalista.

Miesten mahdollisuudet olympiamitaliin näyttävät naisten maajoukkuetta paremmilta, vaikka naiset hiihtivät Norjassa viidenneksi ja miehet 11:nneksi. Tuloksia on syynättävä olympialaisia ajatellen tavallista tarkemmin, koska edelle ennättivät myös leveällä tasollaan loistavien Norjan ja Venäjän kakkosjoukkueet.

– Päivässä oli paljon positiivista. Miehet olivat ikään kuin pronssissa kiinni vielä puolitoista kilometriä ennen maalia, Pasanen arvioi miesten kilpailua.

– Ja Iivo todisti osuudellaan, että eilinen (lauantainen) oli vain työtapaturma. Tämän päivän hiihto oli häneltä hyvä veto.

Päävalmentaja jakeli kehuja

Pasanen kiitteli myös miesten viestin avausosuuksien hiihtäjiä Perttu Hyväristä ja kakkosjoukkueen Lauri Vuorista, kolmososuudella sitkeästi taistellutta Remi Lindholmia, kakkosjoukkueen ankkuria Lauri Lepistöä ja naisten ankkuria Jasmi Joensuuta.

– Jasmi oli erinomainen. Muuten naiset hiihtivät tasaisesti, eikä ero kärkeen ollut mahdottoman iso, vaikka joukkueesta puuttui ykköstykki Krista Pärmäkoski, Pasanen jatkoi.

Suomalaishiihtäjät matkustavat Lillehammerista suoraan Sveitsin Davosiin, missä kilpaillaan cuppisteistä ensi viikonloppuna. Joni Mäki tosin palaa Suomeen harjoittelemaan.

– Jonilla oli hankala viikonloppu, joten hän pitää nyt harjoitusjakson ja laittaa asiat kuntoon. Kunto ei hänelläkään ole mihinkään hävinnyt, Pasanen lisäsi.

Davosissa kilpaillaan korkealla merenpinnan yläpuolella kuten Pekingin olympiahiihdoissa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut