Noora Räty palaa Naisleijonien vahvuuteen – päävalmentaja Pasi Mustonen on erittäin tyytyväinen maalivahtitilanteeseen

Maalivahti Noora Räty. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen pitkäaikainen luottomaalivahti Noora Räty palaa Naisleijonien vahvuuteen, kun maajoukkue kohtaa ensi viikolla Tshekin kaksi kertaa Vierumäellä. Muut maalivahdit ovat elokuun MM-kilpailuissa loistaneet Meeri Räisänen ja Anni Keisala.

Räty ei pelannut MM-kilpailuissa työkiireidensä vuoksi, eikä hän ollut mukana myöskään marraskuussa Helsingissä ja Turussa Kanadaa vastaan pelatuissa otteluissa. Päävalmentaja Pasi Mustonen kritisoi syksyllä julkisesti Rädyn toimintaa, mutta kaksikko sai sovun aikaan marraskuussa. Mustonen pahoitteli käytöstään myös tiedotusvälineiden kautta.

Mustonen kertoi keskiviikkona olevansa erittäin tyytyväinen maalivahtitilanteeseen.

– Kauppamatkalla naurattaa. Meillä on viisi erittäin hyvää maalivahtia. Nyt maajoukkueessa eivät ole mukana Ruotsin naisten liigassa huipputasolla torjuva Eveliina Mäkinen ja Pohjois-Amerikan NCAA-sarjassa torjuva Jenna Silvonen, Mustonen tuumi ja esitteli muistiinpanoistaan maalivahtiensa tilastoja.

Silvonen oli mukana kolmosmaalivahtina elokuun MM-kilpailuissa ja oli siinä roolissa tärkeä myös vuoden 2019 MM-kotikisoissa. Mäkinen pääsi tolppien väliin marraskuun Kanada-otteluissa, kun hänelle, Räisäselle ja Keisalalle budjetoitiin kullekin yksi ottelu.

Peluutus ei ole vielä julkista

Mustonen ei avannut vielä tarkemmin, miten peliaikaa jaetaan ensi viikolla, jolloin on vain kaksi ottelua.

– Pitää keskustella maalivahtivalmentaja Vesa Virran kanssa. Katsomme, onko jollain pikkuvaivoja tai vaihdetaanko maalivahtia kesken pelin.

Päävalmentaja ei halunnut spekuloida sillä, onko nyt valittu kolmikko se, mikä lennätetään tammi-helmikuun taitteessa Pekingiin olympialaisiin.

– Joukkue julkaistaan 20. tammikuuta. Toimivin kolmikko valitaan.

Tshekki pani Suomen tiukille MM-kilpailujen puolivälierässä, mutta Suomi voitti 1–0. Vierumäellä pelattavissa otteluissa vastustaja on vauhdikas ja hyvä valmistautumisapu kohti olympialaisia.

– Calgaryssä MM-kilpailuissa otimme puolustamalla voiton Tshekistä. He olivat muuten meitä edellä. Olympialaisiin pitää parantaa paljon, Mustonen paalutti.

Marraskuussa Suomi haastoi Kanadan hienosti Helsingissä, mutta taipui rumin lukemin kahdessa Turussa pelatussa ottelussa.

– Ne ottelut kertoivat sen, missä maailmanhistorian paras joukkue menee. Kaikki näkivät niissä peleissä, missä kärki menee.

Kommentoi

Palvelut